Min datter har skjønt det!

Dialog mellom meg og min datter på badet i kveld etter at hun fant et brett paracet gjenglemt etter en slektning som har vært på besøk (jeg er kategorisk motstander av paracet):

Min datter: Mamma, kan jeg få en slik?

Jeg: Nei, hvorfor skulle du det? Du blir ikke bedre av paracet, du bare bedøver signalene til hjernen som forteller at du har vondt. Dessuten er du ikke syk…

Min datter: Men da er jo paracet farlig da, for da bare lurer den oss!

Jeg: Ja, jeg mener det!

Etter mange henvendelser etter dette miniinnlegget, så setter jeg inn litt informasjon om hva man kan gjøre ved høy feber om man ønsker å unngå paracet. Etter min oppfatning, som er på linje med naturmedisin og folkemedisin generelt, skal ikke feber dempes, men tillates å gjøre jobben sin. Forøvrig vil nok enhver lege også svare ærlig at dette er kroppens eget forsvarsverk om du spør.

De fleste varmende kryddere, som f.eks ingefær, cayenne, sort pepper, etc hjelper kroppen med å regulere temperaturen både direkte, via senteret i hjernen som regulerer kroppstemperaturen, samt gjennom å hjelpe kroppen å gjøre noe med årsaken til feberen. Ingefær er enestående ved feber da den regulerer temperaturen slik at blir normal enten det er for mye eller for lite varmeproduksjon, og den beskytter også mot alle feberens bivirkninger, bortsett fra tørste. I tillegg hjelper ingefær kroppen til å regulere avgiftningsfunksjonene i lever og tarmsystem slik at om problemet ligger der, så ordner kroppen raskere opp. Ofte bruker kroppen feber, altså forhøyet kroppstemperatur, fordi den vil øke visse kjemiske prosesser i kroppen, da den økte temperaturen får fortgang i alle prosesser og aktiviteter, avgiftning og avfallsutskillelse inkludert. I slike tilfeller er der ingen annen årsak til feberen enn at kroppen selv har valgt å oppregulere seg selv og sin helsetilstand. Stopper man feberen da, via febernedsettende medikamenter, motarbeider man kroppens egne helbredelsesmekanismer. Feber er jo aldri tegn på sykdom og degenerasjon, men tvert imot et synlig tegn på at den aktivt helbreder seg selv.

Det beste for kroppen er dermed alltid å hjelpe den i hva den enn holder på med, og la feberen få gå over av seg selv. Blir feberen svært høy vil ingefær og andre varmende kryddere være til god hjelp, også til å regulere glukosenivåene i blodet som gjerne har en tendens til å stige ved høy feber. Væske er da også viktig, men ikke rent vann som ikke bidrar med mineraler, men tapper kroppen for viktige mineraler kroppen trenger i prosessen. Vann med en klype rent/uraffinert havsalt er en god ting som mineralkilde, og enda bedre er det om du har noen skvetter magnesiumolje i samtidig, da magnesium er en viktig faktor i regulering av kroppstemperaturen, og en mistenkt årsak til krybbedød. Jrf – http://www.mgwater.com/dur15.shtml Magnesiumolje inneholder også andre mineraler i lettopptakelig form, og kan også smøres på huden for optimalt opptak.

Aller sist vil jeg si at om barnet ditt er veldig sykt og du er kjemperedd og ikke vet hva du skal gjøre. Ja, da kaster du ikke bort tiden på å trekke urtete, men ringer legevakta!

Lykke til med feberen :o)
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!