Podcastepisode 3 med Marit Kolby
Denne uken er Marit Kolby gjest i min podcast og det er så gøy å se hvordan podcasten min klatrer oppover listene på Apple sin podcast-app og på Spotify. Skikkelig stas å skape noe som blir så godt tatt imot. Tusen takk til alle dere som lytter og deler videre slik at den blir kjent for flere, for jeg ønsker å skape en forskjell med alt jeg gjør.
Marit Kolby er matviter og ernæringsbiolog og formidler mat og helse på en klar og tydelig måte. Hun har skrevet boken Hva og når skal vi spise, og som kom ut i mai. Den er blitt en skikkelig bestselger og vi snakker om bokens innhold i denne episoden. Du får også vite hva som gjorde at Marit virkelig våknet rundt hva som som er viktig om maten vår. Du vil få høre om Marits makabre sider og hvorfor Ibux og andre smertestillende er problematisk. Dette er en viktig epidsode som jeg håper du vil lære mye av.
Du kan lytte til episoden på Apple-podcast app, Spotify og Podimo. Her er lenker:
Episoden med Marit på Apple Podcast-app
Stikkord for episoden:
Biologiske begrunnelser for hva og når vi skal spise.
Kunnskapstørste lesere
Hvorfor vi ikke kan lene oss på statens kostråd
Hvorfor ny og viktig kunnskap ikke kommer ut før det har gått både 10 og 20 år
Manglende faglig nysgjerrighet og Marits utålmodighet
Marits vendepunkt og utålmodighet
Vitenskapens natur, styrker og svakheter
Begrenset spisevindu/faste
Garmin klokke
Telling av kalorier
Viktigheten av god søvn
Individuelt tilpasset kosthold og spisemønster
Produksjonsmetoder i landbruket
Matkvalitet
Hvorfor dyrevelferd er viktig for Marit
I forrige ukes episode var Susanne Sundfør gjest. Hun er en av mine bestiser i livet og vi snakket om hva det betyr å leve bærekraftig i Norge, om blodpudding, Tesla, feminisme, landbruk og alt vi synes er viktig. Den episoden finner du HER!