MARGBEINPESTO ER STRÅLENDE GODT OG NÆRENDE!

Å plukke ut margen fra kokte fenalår hører til reportuaret av gode barndomsminner for min del. Jeg synes det er like nydelig den dag i dag. Fettrik og nærende, full av vitaminer og mineraler. Den første barnematen burde inneholde rikelige mengder kraft og marg.

Denne oppskriften er laget på marg fra rein. Min makker Ellen Cecilie Triumf skjemmer meg bort med reisegaver hver gang hun kommer nedover for å jobbe med meg. Sist en stor kasse margbein fra unge rein. Det har blitt fortært en del buljong, marg og kraftbasert mat i det siste. Noe som er utrolig godt er å ta et par tre godt salta margbein og frese på 230 grader i ca 20 minutt. Dernest plukke ut margen og spiser som det er eller brer utover en ristet surdeigsblings med godt med smør på. Nydelige mat er det. Så kom jeg på den lyse tanke at marg sikkert passer fint i pesto og doset opp mengdene kraftbein i den ildfaste formen min. Resultatet ble eksotisk og margen gjorde den utrolig fyldig og velsmakende. Bare prøv, så forstår du hva jeg mener. Beina kokte jeg kraft på i et døgn i etterkant. Mineralrik og fin, endte som base til en god tomatsuppe som ble laget i en fei dagen etter.

På bildet over ser du margbein med salt strødd over, klar for å gå i ovnen i liten halvtime på 230 grader.

Under ser du det ferdig stekte resultatet.

Når margbeina er mulige å håndtere med tanke på varme, så plukker jeg ut margen med skaftet på en smal skje og har i en beholder med høye kanter.

I hagen her på Vik vokser enda persillen og ble dermed grønsken i dagens pesto. Jeg har ikke prøvd kombinasjonen marg og basilikum, så jeg kan ikke svare på om den kombinasjonen kan funke like godt.

Oppskrift margbeinspesto
5 dl persilledusker
2 dl marg (rein, elg, storfe, lam)
Saften av en halv sitron
1 dl finrevet parmesan
1 dl kaldpresset olivenolje
salt og pepper etter smak

Du kan justere smak og konsistens med mer sitron, olje og krydder. Prøv deg frem slik at du får den smaken du liker best.

Blend det hele med en stavmikser. For øvrig bør du skaff deg en i rustfritt stål, les HER hvorfor!

Pestoen kan oppbevares i kjøleskap i 3 dager, innmat holder ikke koken så alt for lenge så jeg bruker å sette kort holdbarhetsdato på godsakene. Mulig det kan stå langt lenger, men det har jeg altså ikke tenkt til å forske på.

På fredag blir det gjesteblogger her hos meg. Jeg gleder meg til å dele med dere!

Kategori: Kategori: Hele dyret, Innmat, Kraft, Mat og oppskrifter
Stikkord: Stikkord: , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!