LUSSEKATTER AV SVIGERMORS SUPERDEIG

Jeg har verdens beste oppskrift på bolledeig, eller det vil si svigermor har det, og har delt den med meg. Når vi nå skal lage lussekatter så er utgangspunktet for hele gildet noe du kan lese deg til HER!
Ta utgangspunkt i svigermors superdeig, men tilsett 2 dl rårørsukker evt kokosblomstsukker, 1 ss gurkemeie og 1 ss kardemomme.
Lag passe tykke pølser av deigen og rull dem til lussekatter. Jeg baker ikke ut i mel men bruker smør som jeg kliner utover kjøkkenbenken og i hendene.
Dytt en rosin i hver krøll.
Pensle lussekattene med et sammenpisket egg.
Stek på 190 grader i 12-15 minutt.
De er så gode at det er helt skummelt. Jeg bruker å dele dem  og smøre et tykt lag smør før servering. Godt ekte smør kan man ikke få nok av !!!
For dere som lurer på hvorfor jeg langtidshever og bruker lite gjær? Jo fordi jeg ønsker å gjøre baksten lettere fordøyelig. Jeg spiste litt for mange uten å få den sedvanlige mageknipen jeg får når jeg spiser brød og bollemat ute i verden.
Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!