LETTFORDØYELIGE PØLSEBRØD OG BURGERBRØD – BURGERE OG TILBEHØR TIL GRILLSESONGEN, HER ER MIN KOMPLETTE GRILL GUIDE!

Nå er det grillsesong og svartsvidde pølser og kottiser kan være rimelig knallhardt for magen å forholde seg til. Da er det fint med tilbehør som ikke gjør magen enda mer obsternasig.

Jeg bruker som vanlig svigermors superdeig til å lage pølsebrød og burgere. Så har jeg også fått streng beskjed fra svigermor om at det blir bedre resultat når man smuldrer smøret inn i melet i stedet for å smelte det, slik jeg vanligvis gjør når jeg lager loff og rundstykker. Deigen holder seg fastere og blir da også lettere å bake ut til noe som vil bevare formen og ikke ese utover. Jeg har også laget polarbrød, loff, rundstykker, lussekatter, rosinboller, pizzabunn, pizzasnurrere og alt man kan finne på å bruke svigermors superdeig til. Dette er en nydelig grunnoppskrift som du kan tilsette mer sukker, eller krydder eller hva du måtte ønske- alt etter formål. Hvorfor finne opp kruttet hver gang når man har en grunnoppskrift som kan forvandles til hva som helst?

Oppskrift Svigermors superdeig


1,1-1,2 kg siktet spelt, jeg bruker høstspelt fra www.spesialkorn.no
150 gram ekte smør
6 dl vann
2-3 ss eddik
2 ts mineralsalt uten antiklumpemiddel
1 ts rårørsukker eller honning
Et lite hjørne brukket av en pakke blå fersk gjær, ca 10-15 gram (jeg bruker aldri tørrgjær)

Lunk vannet til ca 30 grader og ha i gjær, sukker, salt og eddik. Eddiken skaper et syrlig miljø som er med på å nøytralisere glutenet ved å klippe opp glutenproteinet til mindre peptider. Det blir på den måten pre-fordøyd og belaster ikke fordøyelsen slik gluten gjør i ubehandlet form. Smuldre smøret i melet og guff sammen det hele. Det tar ca 5 min fra start til slutt. Deigen skal være smidig men ganske fast, da den blir løsere med den lange hevetiden. Du ser på bildet hvordan den skal se ut, fast og holde fasongen uten å gli utover. La deigen hvile under vått klede eller tett pose i minimum 8 timer, gjerne opp til 12 timer. Jeg tar litt smør i hendene og litt på kjøkkenbenken når jeg ruller ut til burgerbrød og pølsebrød.

Etterheves i ca 1 time og stek på 200 grader i 10-12 min.

Kjøl ned på rist med et klede over.

Fyll fryser og ta opp når anledningen byr seg. Tiner i en fei og enda mer feiete om du hiver dem i ovnen på 150 grader i 5 min før du skal servere pølser og burgere.

Tips til grilmat som du kan putte inn i burgerbrød og pølsebrød får du her:

Om du vil prøve å lage egne pølser så har gjesteblogger Vibeke en fin oppskrift på kraftmamma. Se HER
for oppskrift.

Oppskrift på  nydelige burgere får du HER!


Kraftmamma og venninne Vibekes vidunderlige melkesyregjærede salsa finner du oppskrift på HER!

Melkesyregjæret ketchup som du kan tilsette smaker som gjør at du kan marinere kjøtt, fisk eller bruke den som dressing finner du HER!
Tips! Nå i brenneslesesongens oppstart er det smart å finkutte brennesleskudd og ha i brøddeigen, rundstykkene, suppa, gryteretten eller i pizzafyllet. Ugresset er den mest kjærkomne planten jeg har i min hage.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!