Lakriskarameller
Smelt kakaosmør og kokosolje i vannbad.
Tilsett yaconsirup og rør (det vil ikke blande seg helt). Bland det tørre. Yaconpulver har en tendens til å klumpe seg, da det ikke inneholder antiklumpemiddel og andre skumle ingredienser. Løsningen er å raspe den mot et finmasket dørslag av metall. Da blir det finpulverisert og lett å mikse med de øvrige tørre ingrediensene.
Bland det våte i det tørre, lett og forsiktig med en slikkepott. Det har nemlig lett for å skille seg om du er for ivrig i røringen eller bruker annet redskap enn slikkepott. Det skal bli en seig masse som slipper litt langs kantene når du drar slikkepotten langs etter.
Så er det bare å helle i former eller feks en matboks kledt med matpapir. Ha i fryseren i ca 30 min for at massen skal «sette seg». Da er det bare å løsne karamellene fra formen eller brekke eller skjære opp i ruter, dersom du har brukt en matboks. Jeg liker også den seige konsistensen som kommer av at de lagres frysekaldt. Det vil si; om du ikke spiser dem opp i en fei, som vi ofte gjør 🙂