Fermenterte grønnsaker

Visste du at jo flere bakteriestammer du har etablert i tarmen, jo mer velfungerende immunforsvar har du?

Har du lyst til å lære deg å lage fermenterte grønnsaker? Jeg kan hjelpe deg i gang med denne unike muligheten!

Å styrke tarmhelsen med nærende fermenterte drikker er en smart ting. Ved inntak av enzymrik drikke som inneholder organiske syrer, ulike nyttige bakteriestammer, vitaminer og mineraler, så vil fordøyelsen av maten bli mer effektiv og næringsopptaket øker. Å ha en balansert mikrobiota er en forutsetning for en god helse.

Er du plaget med:

 • Oppblåsthet
 • Treg mage
 • Løs mage
 • Magesmerter
 • Lite energi
 • Urolig nattesøvn
 • Urolig sinn
 • Stress

Da kan det være en god idé å lære deg å lage en variasjon av fermenterte velsmakende grønnsaker og litt frukt- og jeg hjelper deg trygt på veien, slik at det blir enkelt for deg å komme i gang. For meg har fermentert mat og drikke gjort underverker for fordøyelsen og jeg ønsker å lære bort kunnskapen om hvordan du kan optimalisere maten for økt næringsopptak og en velfungerende fordøyelse.

Dette får du på onlinekurset:

 1. Du har tilgang til kursportalen og ditt kursmateriell i et år.
 2. 10 praktiske og grundige videoer der jeg viser steg for steg hvordan du fermenterer mange ulike drikker, samt forteller hva du trenger av utstyr, grunnprinsipper for fermentering og hva som er hensikten med å fermentere grønnsaker.
 3. Du lærer å lage fermenterte tomater og gulrøtter, ketsjup, surkål, fermentert blomkål og kimchi.
 4. Et eget oppskriftshefte med oppskriftene på alt du lærer på kurset, som du kan skrive ut og ha lett tilgjengelig på kjøkkenet under kurset.
 5. Foredrag for en teoretisk forståelse av hva fermentering er.
 6. FAQ (ofte stilte spørsmål og svar).
 7. Muligheten til å knytte bånd med andre fermenteringsentusiaster i et verdifullt fellesskap. Facebook gruppen heter Fermentering og kraft med Gry Hammer.
 8. Bonus! E-boken Fermentert mat og drikke- mine favoritter, som gir deg en variasjon av spennende oppskrifter på både mat og drikke.
Fermenterte grønnsaker

Tidligere kursdeltakere forteller:

Kanskje er du nysgjerrig på hvordan det er å være med på onlinekurset? Her kan du lese hva tidligere deltakere har opplevd av bedring:

”Først og fremst tusen takk Gry for all inspirasjon og lærdom – entusiasme og glede for mat, drikke og helse. Jeg startet å følge deg rett etter jul, etter å ha hørt deg på Ingefær podcast. Jeg ble nysgjerrig etter å høre din historie om mye sykdom og antibiotikakurer –  for jeg kunne nemlig relatere til dette til min egen historie.

Det har vært og er en reise, mye prøving og feiling. Men det har absolutt vært verdt å interessere meg for fermentert mat og drikke. Jeg er kokk og har et brennende engasjement til mat, elsker å lage, glede og inspirere andre og etter å ha vært med på 2 av dine nettbaserte kurs, så er denne gleden ikke blitt mindre. Det å kunne inspirere andre å få dem interessert, og kunne sette dem i gang med fermentering er virkelig en stor glede og bonus.

Å kunne få muligheten til å være med på slike kurs, hjemme i stuen/kjøkkenet, for min del i Danmark og til tider offshore, er virkelig et privilegium. Jeg lærer like mye, om ikke mer der fra hvor jeg er og når det passer meg. Vi lever alle i en travel hverdag med utfordringer i forhold til tid og sted – da er et nettkurs som dette den perfekte måten å lære på.

Livet skjer, og selv om jeg ikke alltid har kunnet følge oppgavene vi har fått underveis i kurset, så kan jeg gjøre det i mitt tempo når jeg har tid. Kursportalen og Facebook-gruppen er der og vi får alltid hjelp hvis vi trenger det. Det at du, Gry, følger oss opp med spørsmål og svar underveis og på live sendinger, gir det siste ekstra – ingen dumme spørsmål, bare masse ny læring og kunnskap.

Det aller beste med dine kurs er at de er levende – de utvikles undervegs og det at vi får et fellesskap, nye bekjentskaper og venner med samme interesser er en stor gave. Det er opp til en selv hvor masse en får ut av kurset, det gjelder å tørre å dele, stille spørsmål og være åpen i gruppen – dette kan være litt skummelt i starten, men man får virkelig masse i retur. Så min største oppfordring til nye deltakere er å gå utenfor komfortsonen, lag, del og still spørsmål i gruppen – jeg lover at det er mange som lurer på det samme som deg – tenk på alt du kommer til å lære og kanskje du kan lære noe til de andre!?

Gleder meg til flere kurs – og vil aldri være i tvil om jeg skal melde meg på kurs hos Gry, hun er virkelig en inspirasjon og et fantastisk menneske som jeg er heldig å ha funnet.”  – Silje Bornø-Eikesdal

”Grys smittende engasjement og kunnskap åpnet øynene mine for tradisjonsmat og fermentering i 2012. Dette har utelukkende vært positivt for helsen min, i dag er energien og fordøyelsen bedre enn noen gang.” – Line Holdal, ernæringsterapeut og yogalærer 

«Dette har vært midt i blinken for meg. Jeg har lært mye. Opplegget for kurset liker jeg veldig godt og Gry svarer kjapt og greit på alle våre spørsmål inne i Facebook-gruppa vår. Jeg ser frem til å delta på dine neste kurs og regner med at de er like bra som dette. 1000-takk.» – Sidsel

«Dette har vært et flott kurs. Jeg liker aller best at man selv styrer litt av tiden. Man kan se videoer og lese svar på spørsmål akkurat når det passer en selv. Hverdagen blir ikke akkurat slik som planlagt. Videosnuttene som ligger på kursportalen er supre og oppskriftsheftene likeså. Dessuten har vi tilgang til dette materialet i et helt år.» – Ellen

Fermenteringsfellesskap

Det er så inspirerende å holde onlinekurs og følge med på kursdeltakerne i min lukkede Facebookgruppe Fermentering og Kraft med Gry Hammer. Dette er en side hvor fermenteringsentusiaster som kjøper mine kurs og bøker deler sine spørsmål, utfordringer og bragder. Et fint ressurssted for deg å ha gjennom kurset, i tillegg til undervisningsmaterialet. Målet mitt med onlinekurset er å gi deg kunnskap og inspirasjon til å komme i gang og jeg håper du vil bli med meg og en fin gjeng med andre fermenteringsentusiaster på dette helsebringende eventyret.

Alt dette fantastiske gjør fermentering med maten:

 • Konserverer maten
 • Øker næringstettheten
 • Bedrer opptak av mineraler
 • Gjør protein lettere fordøyelig
 • Gjør karbohydrater lettere fordøyelige
 • Reduserer kjemikalier og giftstoffer

Våre forfedre har brukt fermenteringskunsten i en evighet. La oss hente denne tradisjonen frem i dagens lys og hjelpe kroppen, sjelen og sinnet vårt tilbake til sitt fulle potensiale.

Velkommen skal du være! Du kan bestille onlinekurset her.