Kurs & Workshop

Du er velkommen til å ta kontakt for skreddersydde kurs & workshops. Jeg formidler erfaringsbasert kunnskap. Jeg foreslår noen temaer under her som jeg tidligere har holdt kurs & workshops om. Du må gjerne lese både på siden om Helheten og om Gry Hammer for videre inspirasjon til aktuelle temaer jeg kan formidle kunnskap om.

Oversikt over kommende kurs og workshops finner du i kalenderen.

Kurs og workshops – generelt

Jeg formidler gladelig budskap om det jeg kaller helheten, og det er ubegrenset med temaer som jeg kan lære bort i kurs og workshop. Jeg deler kunnskap, teknikker, verktøy og lytter godt for at deltakerne skal få til den endringen de ønsker i livet sitt. Du blir kjent med det jeg står for på denne siden om Helheten. Les her og god fornøyelse.

Matkurs og matworkshops

I mine kurs og workshops viser jeg hvordan du lager maten i praksis. Jeg har med alt av utstyr og deltakerne får smake. Jeg gir også ofte bort for eksempel surdeigsstarter så de kan gro sin egen kultur hjemme.

Eksempler på temaer:

  • Kraftkoking, gelatin og kollagen og dets helsefremmende virkninger
  • Fermentering av grønnsaker (surkål, kimchi, ketchup, o.l.)
  • Fermentering av drikker (kombucha, ulike kefir, o.l.)
  • Surdeigsbakst

Detaljerte eksempler:

Fermentering, 3 timer 

Lær deg å lage levende, enzymrik mat og få kunnskap om hvorfor det er viktig for helsa. Vi mater og setter en surdeig, lager ketchup, klassisk surkål og kombucha. Du får tips til hvordan man kan bruke melkesyregjærede grønnsaker i maten, både som eget tilbehør og blandet i ulike retter, varmmat osv. Du vil i tillegg få smaksprøver på en variasjon av melkesyregjæret mat og drikke som jeg har på lur i mine skap og skuffer og som ikke nødvendigvis står på kursagendaen.

Surdeig, 1 time 

Mating, stell og pleie av surdeigsstarter. Jeg snakker om hvorfor surdeig er bra for fordøyelse og helsa og alle får med seg en bit av verdens beste surdeigsstarter. Ha med deg et lite glass for å spare miljøet.

Kombucha, 1 time 

Hvorfor kan kombucha være en god fordøyelseshjelper? Dette forklarer jeg og viser hvordan du lager kombucha og tar vare på din kombuchakultur. Alle får med seg en scoby og startervæske for å kunne brygge hjemme. Ha med deg et glass, for å spare miljøet.

Referanser

Gry er en fantastisk ressursperson innen MELKESYREGJÆRING og bruk av tradisjonelle konserveringsmetoder med helsefremmede egenskaper. Hun er en inspirerende foredragsholder, og på hennes kurs lærer man blant annet hvordan man kan ta i bruk disse tradisjonsrike metodene, og bruke de gode mikrorganismene i maten for å hjelpe oss å opprette en SUNN TARMFLORA og et BEDRET immunforsvar. Jeg vil på det sterkeste anbefale Gry sine kurs og henne som formidler. Vibekke Fausa, juicyful.no, Bergen


Gry Hammer er en av de store talentene på formidling. Hun har en unik evne til å få meg både interessert og til å lett forstå kunnskapen. I hennes kurs går hun grundig til verks. Jeg har lært utrolig mye på kort tid og det har vært lett å komme i gang. Jeg har alltid fått gode resultater fra hennes oppskrifter som ikke minst smaker godt. Hele familien har fått gladere mager og mer energi! Myrgana Banjska, gründer av Tibi


Grys smittende engasjement og kunnskap åpnet øynene mine for tradisjonsmat og fermentering på et kurs i 2012. Dette har utelukkende vært positivt for helsen min, i dag er energien og fordøyelsen bedre enn noen gang. Line Holdal, ernæringsterapeut


Vi er så heldige å ha hatt Gry Hammer hos oss på Helhetssenter, hvor hun har holdt fermenteringskurs. Gry er fantastisk kunnskapsrik, inspirerende og en behagelig kursholder. Hun formidler all sin kunnskap, slik at det er enkelt å selv komme i gang med fermenteringen. Isabell Stangeland Flatland, Klinikk Bedre Helse, Drammen