Kremet og ostete taco-dip
Denne dipen synes jeg er fantastisk og kan brukes til det meste. Min eldste datter tåler ingen melkeprodukter og denne erstatter både rømme og ost når fredagen kommer og taco står på bordet. Den er rik, syrlig og ostete i smaken og fyller ut tomrommet til melkematen på en utmerket måte. Jeg bruker den selv både til taco, på brødskiva eller knekkebrød, som tilbehør til stekt fisk, falafel, vegetarburger, salater, wraps mm. Den står seg fint i kjøleskapet i ett par dager. Bruker du litt mindre vann eller har dipen i en nøttemelkspose slik at overflødig væske renner av, kan du bruke den som smøreost. Her er oppskrift til all-rounderen som passer til alt, dersom du liker taco-smaken da :o).
Oppskrift taco-dip
2 dl bløtlagte og godt skylte mandler
1,5 dl vann
1 ts mineralsalt
1 ts cumin
1 ts paprika
1 ts løkpulver
2 ts koriander
1 bit ingefær ca 1 ts
1 ss oregano
1/3 ts kayennepepper
2 cm purreløk
1 stor neve bladpersille eller vanlig persille
En god skvis sitron
1 ts bjørkesøt eller honning
Blend til kremet konsistens, tar ett par minutter.
Ingredienslisten er lang fordi det kreves for å få den distinkte og typiske tex mex- smaken. Du kan sløyfe næringsgjær men går da glipp av alle de gode B-vitaminene og den ostete smaken. Jeg kjøper næringsgjær på iherb, men du får kjøpt det i helsekosten også. Du kan også bruke macadamianøtter eller cashewnøtter, da får du en enda er smooth konsistens, men cashews blir jeg og min eldste datter uggen i magen av. Elsker mandler og de brukes til alt mulig her i hus.
Ble du taco-sugen?