KREMET MELKEFRI BLOMKÅLSUPPE
Supper er godt om høsten. Denne er nydelig og velbalansert i smaken. Du kan servere den i all sin enkelhet eller tilsette det du måtte ønske. Ovenfor er den gjort litt raw med nøtteboller og spirer. Kan av og til kjenne et savn fra min Raw Food tid og da er disse bollene ikke de dummeste 😉
Ingredienser til blomkålsuppe
Klaret smør/ghee eller utsmeltet talg eller kokosolje om du vil være helt melkefri
2 løk
3 fedd hvitløk
1/2 squash
2 små blomkålhoder
Slik gjør du
Fres det hele i fett på medium varme i 10 min
1-1,5 liter økologisk kyllingkraft eller kraft fra storfe, elg e.l.
1 ss dill, fersk eller tørket
La dette småputre i ca 15-30 minutt
Stavmiks eller blend til en smooth suppe. Bruker du blenderen, er det smart å kjøle ned suppen først, da en eksplosjon av kokende suppe er skummelt…
Smak til med salt, pepper og sitron. Sitron er viktig for å finne en balansert smak.
Oppskrift nøtteboller
5 dl valnøtter, bløtlagte
1 pakke ruccola
10 finhakkede soltørka tomater, jeg bruker myke, så legg i vann til oppbløtt om du ikke finner de myke
1 ts dill, basilikum eller oregano- alle funker
5 cm finhakka purreløk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
Slik gjør du
Hell av bløtevannet og kjør valnøttene i kjøkkenmaskin med s-blad ett minutt eller så, ha så i resten av ingrediensene og kjør til det blir en deigete masse og form til små boller med hendene. Fin også å bruke som tacofyll og annet som fantasien gir rom for.
Jeg serverer oftest suppen uten bollene og med en surdeigsblings dekket av et godt lag upasteurisert smør. Mmmmm…