Kremet melkefri blomkålsuppe med raw nøtteboller
Mmmmmmm…..Blomkålsuppe med nøtteboller, spirer og nybakt surdeigsbrød med godt smør.
I disse tider dreier alt seg om jul, derfor vil jeg dele denne ujulete oppskriften med dere, som en deilig kontrast til alt som skal smake av jul om dagen. Misforstå meg rett, jeg elsker julen, men så er det likevel godt med en helt vanlig, sunn og varmende suppe i sur-været. Denne er nydelig og velbalansert i smaken. Du kan servere den i all sin enkelhet eller tilsette det du måtte ønske. Ovenfor er den gjort litt raw med nøtteboller og spirer.
Oppskrift blomkålsuppe
Olivenolje
2 løk
3 fedd hvitløk
1/2 squash
2 små blomkålhoder
Fres det hele i olivenolje på lav varme i 10 min
2 ss god grønnsaksbuljong eller økologisk kyllingkraft
1 l vann eller kraft
1 ss dill, fersk eller tørket
La dette småputre i ca 15 minutt
Stavmiks eller blend til en smooth suppe. Bruker du blenderen, er det smart å kjøle ned suppen først, en eksplosjon av kokende suppe er skummelt…
Smak til med salt, pepper og sitron. Sitron er viktig for å finne en balansert smak.
Oppskrift nøtteboller
5 dl valnøtter, bløtlagte
1 pakke ruccola
10 finhakkede soltørka tomater, jeg bruker myke, så legg i vann til oppbløtt om du ikke finner de myke
1 ts dill, balilikum eller oregano- alle funker
5 cm finhakka purreløk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
Hell av bløtevannet og kjør valnøttene i kjøkkenmaskin med s-blad ett minutt eller så, ha så i resten av ingrediensene og kjør til det blir en deigete masse og form til små boller med hendene. Fin også å bruke som tacofyll og annet som fantasien gir rom for.
En…
To…
Tre!!!
Barna liker blomkålsuppe best som den er- uten noe mer krimskrams.