KRAFTKOKT TOMATSUPPE MED FERMENTERT KETSJUP
Ikke noe er bedre å varme seg på enn en nærende kraftsuppe eller en god varm kopp buljong. Her er oppskrift av bare en av mange herligheter du kan lage dersom du har en god kraftbase, og den originale fermenterte ketsjupen, min all time favorite på bloggen.
Oppskrift på kraftkokt tomatsuppe med fermentert ketsjup
1 stor løk
1 stor kinesisk hvitløk
1 stor gulrot, grovraspet
6 ss fermentert ketsjup. Oppskrift HER!
1 pakke økologisk hakkede tomater
1 ss kraftsmak (inneholder løpstikke som skaper litt av den MSG toro-smaken fordi den får frem umami-greia i tomatene og kraften)
5 dl gelatinrik kyllingkraft eller annen langtidskokt kraft (lag din egen kraft HER!)
Salt og pepper etter dine smaksløker
Evt andre urter du prefererer i tomatretter som f.eks, timian, merian, basilikum og/eller oregano
Slik går du frem:
Blank løken i litt kokosfett eller godt syrna smør, gjerne upasteurisert. Ha i 2 ss fermentert ketsjup og «brenn den av» ved å heve varmen litt samtidig som du rører- før du har i kraften og de hakkede tomatene. «Avbrenningen» gjør smaken rundere og får fram mer sødme i tomaten og løken, men du skal ikke svi noe her altså.
Kok det hele i minimum 15 minutt, gjerne i en halvtime, eller mer, ha i finraspet hvitløk helt mot slutten for å bevare dens gode helsemessige egenskaper.
Smak til med salt pepper og ferske urter.
Stavmiks om du ønsker en jevn og fyldig suppe, og rør inn et par spiseskjeer smør om du ønsker en rundere smak.
Server med kokte egg, denne gangen brukte vi vaktelegg. Snydens godt 🙂
En annen oppskrift på tomatsuppe finner du HER! Den er min søsters vri på herligheten.