KRABBEKAKER PÅ TRADISJONELT VIS

Krabbekaker er lekende lett å lage. Bare prøv 🙂
Oppskrift krabbekaker
1 fylt krabbeskjell, kjøpt i kjøledisken på Rema1000
3 tynne surdeigsskiver, smuldre opp alt utenom skorpen.
1 egg
1/2 gul løk
1/2 kinesisk hvitløk eller 3 fedd hvitløk
1/2-1 dl finhakket frisk dill (du kan også bruke koriander eller bladpersille)
Noen gode drag med pepperkverna
1 ts salt eller tamari (tradisjonelt gjæret)

Bland det hele godt og la stå og sette seg i kjøleskap i en halvtime (om du har tid til å vente).

Form kaker med en barneskje, dyppet i et glass vann mellom hver kake.

Stek i rikelig med ghee/klaret smør på medium varme i en god jernpanne (teflon er ut).

Kan spises med det samme eller fryses.

Om du liker en mildere smak, kan du bruke kjøttet fra krabbeklør i stedet for innmaten i skjellene i tillegg, slik jeg gjør.

De er gode som de er eller du kan lage en god topping av upasteurisert rømme, hvitløk, urter, salt og pepper, som du ser på bildet. Fantastisk godt, mettende og nærende.

Passer fint på tapasbordet, som en forrest eller et enkelt mellommåltid.

God helg :o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!