KOMBUCHA KAFFE

Kombucha laget på kaffe er aldeles nydelig, jeg er nyfrelst. Hørte først om fermentert kaffe på denne måten fra Sally som har bloggen  Helhetlig liv og smakte det første gang da jeg holdt matkurs i Stavanger nylig. Der hadde Anine som blogger fra Hodet i skyene med seg en liter.

Kombucha-kaffe skal fermenteres kortere enn kombucha brygget på te, fordi den inneholder fettsyrer som harskner ved lengre fermentering. Derfor er det nok med 3-4 dager. På den tiden vil ikke alt sukkeret omdannes til organiske syrer, slik at det er smart å tenke på denne drikken som en kosedrikk, mer enn en medisinsk drikk.

Jeg synes den smaker fortreffelig akkurat som den er, men den når nye høyder når man hiver i et par isbiter og gjerne pisker litt krem eller skum av upasturisert fløte, melk eller feit kokosmelk. Da blir det som en slags frappe/iskaffe.

Du trenger:

1 liter ferdig brygget kaffe, gjerne økologisk
4 ss rårørsukker eller hvitt sukker
1 SCOBY (kombuchababy, eller moderen)
1 glass
Et klede eller et stykke kjøkkenpapir
Gummistrikk

Bland sukkeret ut i kaffen og la det kjøles ned til romtemperatur før du legger i SCOBYEN, har kledet over og sett det et sted det får stå i fred uten å måtte flyttes på. Romtemperatur er nødvendig for god fermentering. La det stå i 3-4 dager. Sil, kast SCOBYEN og hell det f.eks over på en flaske. Kan stå i kjøleskapet i en ukes tid, men det forsvinner sikkert raskere.

Scobyen kan ikke brukes på nytt, slik at du må ha et lite overskuddslager med babyer for å kunne lage denne fermenterte nytelsen. Du kan lese her om hvordan du lager kombucha og i Fermenterings E-boken min som du får kjøpt her inne på siden min, finner du enda mer juice på tema.

TIPS! Smart å ta seg en god ss kokosolje eller spise noe rikt på mettet fett før eller samtidig som du nyter et glass kombucha-kaffe, så slipper du blodsukkersvingninger.

God helg alle sammen! Minner om at 3 typer spekepølser og tørrfisk kan kjøpes om du trykker på knappen som heter Handle i mitt spiskammers! I helgen skal jeg holde kurs i melkesyregjæring hjemme hos meg selv og venter besøk av favorittvenneparet vårt, så dette må bli en strålende helg 🙂

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!