KOKT TORSKEHODE – BILLIG OG EKTE SUPERMAT
Vil bare tipse om et av mine kulinariske høydepunkt fra barndommen, som var å sitte å gnafse på nytrukkede torskehoder sammen med mamma eller bestemor. Det møreste og nydeligste på hele torsken finner du i hodet. Torskekjaker regnes som delikatesse i restaurantverdenen. Sist jeg lagde det her hjemme vasket vi øynene og slukte dem med litt vann. Bedre kosttilskudd i pilleform skal du lete lenge etter 😉 Nydelig fiskekraft blir det også. Alle fiskehandlere selger torskehoder og avskjær til en billig penge. Dette må være den perfekte hybelmat på studentbudsjett!
Så enkelt gjøres det:
Kok opp vann i en kasserolle med en god neve havsalt.
Legg torskehodene i vannet og la det trekke i 10-12 minutt. Ta ut hodene og nyt det hele sammen med kokt potet og godt smør. Flatbrød til løfter det hele til den pureste nytelse!
PS! Ønsker du ekstra mineralrik kraft kan du legge beina tilbake i vannet og trekke videre slik at du får ut alt det gode som torsken kan gi deg.