KNASENDE SPRØ KNEKKEBRØD MED KARDEMOMME OG TRANEBÆR

Jeg var utrolig fornøyd da jeg tidligere i høst fant opp DENNE oppskriften på sprø, knasende og lettfordøyelige knekkebrød. I dag får dere en ny variant knekkebrød, som passer nydelig til vellagrede oster, brie, camembert…. vel egentlig passer de godt til alt mulig. Det er kanskje den oppskriften på knekkebrød jeg er aller mest fornøyd med av de du finner her inne på bloggen min. Svigermor ble helt vill da hun smakte dem. Så her kommer den:

Oppskrift knekkebrød med kardemomme og tranebær

3 dl valnøtter
3 dl hasselnøtter
3 dl linfrø
3 dl gresskarkjerner
1 ts salt
3 eggehviter
6 dl vann
1,5 dl tørkede tranebær eller usvovlede aprikoser, svisker eller annen tørket frukt
2 ts kardemomme
1 ts natron

Ha nøtter og frø i vann og salt over natten eller i ca 8-12 timer. Så kjører du frø og nøttemassen i foodprocessor med s-blad sammen med de øvrige ingrediensene til en deigete masse.

Ta deg god tid og pust dypt når du brer massen utover to godt smurte stekebrett eller om du velger ubleket bakepapir. Først trykker jeg massen utover med hendene. Så bruker jeg lette drag med en slikkepott hundreogbørtåførti ganger og tenker varme tanker for å ikke bli amper under dette arbeidet som tar alt fra 3-10 minutt- alt etter som. Bruk siden av slikkepotten til lå rute opp i ønsket knekkebrødfasong.

Stek på 120 grader i 30 minutt. Senk temperaturen til 80 grader og stek videre til de er tørre og sprø.

Virkelig gode!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!