KJERRINGROKK FOR EN STERK KROPP

Hver sommer fyller jeg et par norgesglass med tørket kjerringrokk. Jeg plukker den gratis rundt husveggene eller i nærmiljøet og tørker skånsomt i dehydratoren eller henger den opp i buketter og la den lufttørke i sommervarmen. Kjerringrokk kalles også åkersnelle fordi den er ofte å finne langs åkerkantene. Det er også selveste floranavnet på urten. Du finner den også lett i hyllene på helsekosten, men hvorfor ikke plukke den selv? Bare pass på at du plukker riktig sort da det er at par luringer i norsk fauna som ligner, men som ikke har samme egenskaper som kjerringrokk. Myrsnellen som ligner aller mest er i tillegg giftig, så her må du plukke med andakt. Du kan lese mer og studere forskjellen på de ulike snelleartene HER! På øverste bildet ser du en stor bolle med ferdig tørket kjerringrokk.
Over ser du kjerringrokk i åkerkanten, fremme og litt til høyre i bildet.

Kjerringrokk er spesiell god mot blærebetennelse, ustabil blære og andre plager knyttet til urinveissystemet. Den er spesielt rik på silisium/kisel og virker styrkende på hud, hår og negler. Du kan lese mer om åkersnelle på sidene til Rolv Hjelmeland HER!Te kokt på kjerringrokk:
2 ts til en kopp te. La urten
småkoke i 15-30 min før den siles og drikkes. Det er viktig at du trekker i minimum 15 minutt for at du skal få frigjort kiselsyren i kjerringrokk. Smaker ikke spesielt godt i seg
selv, men gjør utrolig godt. Du kan med fordel trekke anisfrø og/eller fenikkelfrø i
5 min i ferdig kokt te før du drikker, så blir det en velsmakende te.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!