KARAMELLKJEKS TIL JUL

Jeg elsker karamellkjeks, faktisk så gjør hele familien det. Derfor er det disse jeg må lage mest av nå fremover mot jul, for de bare forsvinner plutselig- stadig vekk.

Karamellkjeks
130 g mykt kvitseidsmør eller annet godt syrnet og saltet setersmør
50 g rårørsukker
70 g lønnesirup
175 g sikta spelt av gammel type
1,5 ts ingefærpulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt

PS! Selv om jeg får en fin feit deig av denne blandingen så er det ikke sikkert du opplever det samme ved å følge mine mål. Melets oppsugningsevne kan variere mellom både leverandører og sesonger. Derfor må du muligens justere med litt mer mel eller smør dersom du ikke får knadd deigen godt sammen.

1. Visp smør, sukker og lønnesirup lyst og luftig, jeg bruker håndmikser
2. Bland det tørre og ha i smørblandingen
3. Bland til en deig og sett kaldt i cirka en halvtime.
4. Rull til tre pølser som er like lange som stekebrettet og legg pølsene ved siden av hverandre
5. Klem pølsene flate med henda og gjør dem noenlunde like tykke
6. Dra en gaffel på langs av deigen og dryss lett en klype salt over det hele
7. Stek midt i ovnen på 175 grader i 15-20 minutt. Må være gylne og fine
8. La dem avkjøle seg i 2 minutter før du deler dem på skrått med en skarp kniv eller pizzaruller, slik at du får ca 30 fine karamellkjeks.

Jeg oppbevarer dem i to-liters norgesglass, legger dem forsiktig ned i glasset. Eller du oppbevarer dem i lufttett boks. Holder seg i flere uker, men det skjer aldri at karamellkjeksene får øvd seg på lagring her i hus.

Nyt verdens beste kjeks i jula!

Du kan finne ut mer om Sunt Snop og Snacks i E-boken min, den finner du HER.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!