KAKAO PÅ MIN MÅTE

Vi henter fersk melk hos vår dyktige, renslige og kunnskapsrike biodynamiske melkebonde hver uke. Hentedagen er ukas kulinariske høydepunkt og feires med kakao, noe alle barn (og voksne) elsker.

Vi er tre i hus som har magesyreproduksjon av ville verden og tåler godt fersk melk, vi andre drikker den når den er syrnet til yoghurt og kefir. Men en gang i uka, så koser vi oss med en kopp kakao og det gjør vi på følgende vis, for å gjøre den så lettfordøyelig som mulig:

Dette trenger du:
1/2 vann
1 ss gelatin
2 ss kokosblomstsukker
1 toppa ss råkakao
10 dråper stevia
1 liter fersk melk

Slik går du frem:
1/2 dl vann tilsettes 1 ss økologisk gelatin, kokes opp og løses opp. Ha i 2 ss kokosblomstsukker, stevia og 1 toppa ss kakao. Rør dette godt sammen og varm opp, slik at sukkeret løses opp. Hell over melken og varm opp til melken er ca 42 grader, fin drikketemperatur for små munner. Da beholder du enzymene, hindrer melkeproteinet i å denatureres og melken er simpelthen mer næringsrik og lettere å fordøye enn om du kokte den opp. Gelatinen vil også fungere som en fordøyelseshjelper ved å stimulere til økt magesyreproduksjon som vil gjøre melken lettere å fordøye for oss som ikke ellers får det så godt til.

Hurra for fersk og upasteurisert melk!

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9839241

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15517986

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958694602000602

Kategori: Kategori: Mat og oppskrifter, Sunn drikke

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!