KAFFITYSTE- Økologisk kaffe fra småskala produksjon

Jeg er strålende stolt over å kunne tilby skikkelig god kaffe. I den vesle vestlandsbygda Selje, der jeg vokste opp, sa de voksne at de var «kaffityste» når de ville ha kaffe. Tyste betyr altså å være tørst, for den som ikke er inne i lokale uttrykk fra Vestlandet.

Første gangen jeg smakte denne kaffen ble jeg frelst, en perfekt balansert som er fyldig, fløyelsmyk og fruktig.

Kaffebønnene er brent i en låve, et steinkast fra mitt hjem her på Vik, ved Tyrifjorden. Det er Vegar bak Hringariki Kaffebrenneri som gjør denne jobben for meg. Bønnene er mildt brent, fordi de er av fantastisk kvalitet. Når en råvare er unik i seg selv, skal man tukle minst mulig med den for at den skal få bevare sin egenart og det er en glede å kunne dele smaksopplevelsen med deg.

Alberca er produsert på tre små gårder i landsbyen Sport Piura, nordvest i Peru. Gårdene er eid av Maria Alberca og hennes familie. Kaffedyrkerne er med i et skogprosjekt hvor de donerer noe av sitt overskudd til å ivareta den nærliggende naturen. Jeg elsker å jobbe med småskala produsenter som er stolte over jobben de gjør og gjerne vil både vise og dele sine erfaringer. En gjennomsiktig matproduksjon er svært viktig, synes jeg og grunnlaget for en bæraftig matproduksjon og jordklode.

Kaffityste er debiosertifisert, altså økologisk og du finner den med et fint introduksjonstilbud I MIN NETTBUTIKK 🙂

Merk! Dette er hele kaffebønner, altså må du kverne den før du brygger kaffe av dem.

Kategori: Kategori: kaffe, kaffityste, økologisk kaffe
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!