Jeg skal lære barnehagen til barna mine å lage surdeigsbrød! DET er en seier i hverdagen det!!!

Jeg har tilbrakt en del tid i barnehage de siste åra.  Jeg sender med hjemmebakte surdeigsbrød med et tykt lag upasteurisert smør til guttungen og så kan han velge pålegg der sammen med de andre barna, det har blitt mitt kompromiss i møte med kneipp, soft soya margarin +++.  Når minstemann skal begynne i 60%  i mai, kommer nistematen til å være ferdigsmurt av mor. Ingen flere kompromisser på påleggsfronten.

Men så er disse barnehagetantene blitt nysgjerrige på denne rare dama som dukker om i media med jevne mellomrom og snakker om mat, yoga, livskvalitet og betydningen av et næringstett kosthold for syke barn og forøvrig alle andre. Denne dama som taler mot strømmen og har disse  sære meningene om hva som er sunt og ikke. De har prøvesmakt brødskivene til guttungen, liker dem og har fått forklaringen på hvorfor jeg gjør det slik. Jeg forteller dem om belastningen gluten og andre antinæringsstoffer i kornet påfører kroppene til barn og voksne for den saks skyld, og de har nå bedt meg komme på mandag asap for  å lære dem surdeigsbakst. Alle barna skal være med å mate surdeigsstarteren og følge prosessen som kommer til å gå over to dager. Det synes jeg er kult og en aldri så liten seier, fordi jeg har ikke prakket noe på dem noe som helst uten at de har spurt om det selv, jeg har gjort det på min måte i all stillhet og de er bare blitt inspirert til å gjøre det samme.

Det er også et tips til alle der ute som baker surdeigsbrød, maser på bønder om fersk melk og finleser ingredienslistene for ulumskheter i maten: ikke misjoner og fortell andre hvor skadelig ditt og datt er- uten at de spør først. Folk flest skifter heller religion enn kosthold. Men alle kan la seg inspirere av å se friske, velfungerende barn, syke barn som blomstrer og helbreder seg selv på riktig kost og ikke minst friske, slanke og sunne mødre fulle av energi og overskudd. Vær et levende bevis på at det hjelper å leve sunt. Den energien som blir lagt  ned i å lage mat fra bunnen, bake brød selv og være litt bevisst, får man igjen i form av masse energi som kan brukes konstruktivt til alt annet i livet.

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!