JEG HAR VÆRT PÅ NYTTEVEKSTKURS OG ER SERIØST HEKTA!

Var på ny ugress- og nyttevekst-turnè med sjefsheksa Rita i går kveld. I fire og en halv time vandret jeg, sambygdingen Ellinor (som er hu sinte dama bak et spiselig strutsehode lenger nede på et av bildene) og en hel gjeng andre mat-skrullinger på tur. Vi gnafset oss gjennom brennesle, kløver, ramsløk, lønneblader, storklokker, mjødurt, karveplanter, skvalderkål, løvetannknopper, granskudd, rognebærblader og annet gull fra naturen i tillegg til å spise en 10 retters ellevill meny midt i en bratt skåning. Gullheksa hadde laget kombucha laget på mjødurtsaft og mente at jeg øyeblikkelig kvalifiserte til heksestatus da jeg fortalte at jeg har tatt avleggere av min supersøsters skvalderkål (les: hatet ugress) i hennes hage og plantet det i min egen hage for å få egen ugressavling.

Nederst til venstre ser du storheksa og den nyrekrutterte vestlandsheksa :o) Jeg oppfordrer alle til å gå ut i hagen og ta en tur på stien og lete etter nyttevekster med lange tradisjoner som vi plutselig har glemt i vår gjennom industrialiserte tidsalder.

PS! Firblad som du ser nederst til høyre i den første fotocollagen skal du absolutt ikke spise!

Rita er bare den søteste, mest entusiastiske, matglade og bedårende utvandrede Finlending som tenkes kan og jeg anbefaler dere på det varmeste å bli med på en av hennes turer i skog og mark eller matkurs som hun holder hjemme på Stabekk. Jeg trodde jeg var kreativ men denne damen er seriøst ellevill! Hva hun tryller frem av retter og alt det hun stapper dem fulle av er utenfor min fatteevne!

Hurra for deg Rita! www.solskinnet.no

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!