JEG ER NOMINERT TIL MATPRISEN 2017

 

Jeg ble så utrolig glad da jeg fikk beskjed om denne nominasjonen til MATPRISEN 2017: ÅRETS BLOGGER! Jeg fikk ekstra motivasjon til å dele enda mer på bloggen min fremover. Visste du at jeg snart har 800 innlegg her på Fra jord til bord og at mange bruker bloggen min som en informasjonsblogg og «oppskriftsbok»? Gjør gjerne det samme du også. Søkefeltet ligger til høyre i margen og jeg anbefaler deg å brude det flittig for å la deg inspirere til en sunn og bærekraftig hverdag. Du finner mye nyttig som i alle fall jeg synes er både viktig og spennende.

Jeg synes Matprisen er et strålende tiltak og er både stolt og rørt over å se hva de legger til grunn for å nominere meg. Du kan også lese dette:

Juryens begrunnelse for nominasjonen

Gry Hammer er en dame med integritet, pasjon og mye kunnskap. Hun driver bloggen frajordtilbord.no, med et sunt og bærekraftig kosthold i sentrum. Innholdet på siden er gjennomarbeidet, viktig og juryen opplever det som troverdig. Gry har måttet forsvare sine meninger, noe hun gjør på en god måte og ydmyk måte, og bruker samtidig anledningen til å enda tydeligere formidle hva hun står for. Som hun selv sier: Det er en helhet i bærekraft som består av sosial velferd, økonomisk holdbarhet og forvaltning av naturmiljøet. Og i kjernen av dette finner vi maten, måltidet og råvarene. 
Gry inspirerer til både slow food og slow living og juryen mener at hennes blogg er en viktig stemme i dagens samfunn.   

Juryen

Matprisens jury er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge.

 

I 2017 består juryen av:

Andreas Viestad, forfatter, journalist og matskribent og grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn

Cathrine Røsseland, miljøsjef i Øyafestivalen
Elise Matilde Lund, forsknings- og landbruksformidler på Vitenparken på Ås Stiftelsen Kore

Else Thorenfeldt, bonde på Korsvold gård

Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef og eier av Maaemo

Henrik J. Henriksen, matskribent og eier av Taco República

Idun Leinaas, leder i DebioInfo

Liv Solemdal, rådgiver hos NORSØK, og mat- og miljøveileder i Matvalget

 

De andre nominerte finner du på matprisen.no

 

Matprisen ble etablert i 2014, og går av stabelen for fjerde gang den 13. november i år. Matprisen hedrer de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærekraftig mat. Og ikke minst de som serverer smakfulle bærekraftige måltider. Matprisens priser kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Billetter

Prisutdelingen finner sted på Vippa i Oslo 13. november 18.30. Årets konferansier er Mathias Steinbru. Som en del av programmet vil den engasjerte kokken Paul Svensson snakke om hans lidenskap for å forvandle svinn til prima råvare. 

 

Du kan kjøpe billetter til prisutdelingen her: matprisen.no/billetter/.

 

Matprisen arrangeres av ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo.

 

 

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!