JEG ER MED I KVELDENS EPISODE AV FARMEN

I kveldens episode av Farmen så får du se Gaute Grøtta Grav og undertegnede i sving på min glovarme veranda i sensommeren. Vi lager bacon og leverpostei fra glade griser siden de skal slakte på gården i dag.

Jeg sa ja til å bli med fordi jeg ønsker inderlig at vi må begynne å spise hele dyra som blir slaktet. Fordi mye av den gode næringen, ja faktisk de mest næringsrike delene på dyra blir ikke verdsatt som menneskeføde lenger. Uante mengder lever og annen innmat blir dumpet eller brukt som dyrefôr fordi vi ikke lenger har kunnskap om hvordan man lager slik mat eller gidder å lage den. Men det er en stigende trend i tiden at det er bærekraftig og smart å spise hele dyret. From-nose-to-tail heter bølgen ute i verden. Her hjemme ser vi at flere restauranter tilbyr innmat på menyen. For eksempel er det rasende fancy med margbein om dagen. Hjerte og tunge er også ofte å spore på de peneste menyene. Hurra for at det er i vinden å spise innmaten sier jeg! Og jeg er sjeleglad for å få være med på en trend som faktisk er både sunn, fornuftig og bærekraftig- så fremt vi spiser dyr som har levd gode liv og spist ordentlig mat.

Vi trenger faktisk ikke slakte så mange dyr, dersom vi tar oss bryet med å spise hele skapningen som har bøtet med livet for vår skyld. Jeg mener faktisk at vi skylder dyra såpass!

Her har du oppskrift på luksus leverpostei som vi skal lage i kveldens program.

Her har du fremgangsmåte på hvordan jeg lager mitt eget bacon av sideflesk eller svinekjake. Fremgangsmåten er den samme.

Her kan du lese et innlegg jeg tidligere har skrevet om hjemmerøyking og HER kan du kjøpe det praktiske røykeriet som sørger for at maten blir kaldrøkt og får plass på en hvilken som helst terasse eller balkong- midt i byen om så.

Håper det vil smake, vel bekomme!

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!