Hvorfor ikke spice opp helgen med litt Persillepesto?
Hvem sier at barn ikke liker mat med smak og rikelig med krydder? Persillepesto er et deilig tilbehør som kan brukes til mye.
Sist tronet den på middagsbordet sammen med stekt glad laks, ovnsbakte poteter og salat.
Godt som «smør» på skiva med salat og evt. en vellagret enzymrik parmesanost toppet med litt spirer for eksempel. Bare fantasien begrenser hva man kan bruke pesto til. Passer rett og slett til alle døgnets måltider og er supernæring for både store og små!
Oppskrift Persillepesto
4-5 dl bladpersille (krus kan også brukes)
1-2 fedd hvitløk
Et godt salt fri for antiklumpemiddel
1/2-1 dl pinjekjerner eller valnøtter (bløtlagt)
1/2 dl upasteurisert enzymrik parmesanost (kan sløyfes)
1 dl extra virgin olivenolje (jo bedre kvalitet, jo bedre smak)
Stamiks!
En god helg ønskes alle mine lesere :o)