Hvorfor er det viktig å behandle korn riktig?

Det er vel ingen tvil om følgende. Mennesket kan klare seg godt uten korn og de aller fleste kanskje mye bedre uten korn enn med korn i sitt kosthold. Men det er en gang slik at korn og bakervarer er en stor del av vår kulturarv, det ligger både religiøse og kulturelle dimensjoner i vårt daglige brød. De fleste ønsker ikke å leve uten.
Det er spesielt tre grunner til at man bør være oppmerksom på korn. Den ene heter gluten og den andre fytinsyre og den tredje heter enzymsperrer. Vi kan uskadeliggjøre disse ved å bløtlegge i syrlig miljø i mer enn 7 timer. Jeg vet om to personer som kan uttale seg fornuftig og utfyllende om dette- begge er lavkarbo-sjeler. Den ene er Pål Jåbekk og den andre er Christer som driver nettbutikken Tidsporten. Han drev bakeri med helse som motiv og kan alle triks i boka når det kommer til korn og bakverk.

Jeg anbefaler denne godbiten som helgelektyre, dersom du vil sette deg litt dypere inn i hvilke helseproblemer som kan knyttes til vårt store konsum av korn. Jeg velger ikke bort brødet, men velger å behandle det på en måte som gjør at de skadelige substansene i kornet brytes ned. Surdeigsbrødet mitt er et eksempel på det. Litt senere vil jeg vise dere surdeigsbrød av rug, som er det beste kornet å bruke til surdeig, fordi det inneholder størst mengde fytase, som bryter ned fytinsyren ved syrning.

God helg :o)

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!