Hvordan er kolesterolet til en som lever på tradisjonelt tilberedt kost?

Hvert år, omtrent samtidig som vi tar bilen på årlig sjekk, tapper jeg noen glass blod hos fastlegen, for å sjekke min indre status. Så da tenkte jeg å dele kolesterolverdiene mine med de som skulle finne på å synes dette er interessant. Jeg har jo et alternativt kosthold sammenlignet med den den normale norske Ola, og i tillegg stor fokus på helsebringende mat. Jeg spiser daglig i gjennomsnitt kanskje 5 ss extra virgin kokosolje i form av godterikuler, i smoothies eller i te og godt med Røros-smør eller enda bedre naturfermentert smør på surdeigsskiva. Jeg tar daglig melkesyregjæret fiskelever og annen fermentert mat og drikke(sauerkraut, vannkefir, upasteurisert yoghurt og kefir og oster). Jeg spiser mye egg og mye grønn vegetarmat, nøtter, frø og linser- både rå, spiret og kokt i tillegg til mye supermat, gelatin og kraft. I tillegg fisk kanskje 3 ganger i uka og kjøtt i snitt 3 gang per uke. Dette er grovt regna, men egg og rikelig med mettet fett i form av kokosolje og økologisk smør får kroppen min rikelig av hver dag.

Kolesterol er et spesielt fettstoff som ingen kan klare seg uten og er nødvendig for dannelsen av gallesyrer, vitmin D og kortison. Vi bør ikke være redd for kolesterolet og skulle det stige en periode fordi man endrer kost mot et mer tradisjonelt kjøkken, vil det ofte være en repareringsreaksjon og ikke noe man må dempe med medisinering. De lærde strides men det finnes mye uavhengig forskning som underbygger min siste påstand!

Det totale kolesterolet skal være under 5. LDL bør være under 3 men så lav som mulig.

Min samlede kolesterolverdi er på 4
HDL- 1,39
LDL- 2,2
Triglyserider 1,7

Veldig fornøyd da verdiene mine indikerer at det jeg putter i kroppen min av fettstoffer er riktig, UTEN TVIL!

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!