HVA GJØR DU NÅR DEN SYKE ER PLUTSELIG OPPSTANDEN?

I går kveld kastet eldstemor opp etter judoen. Hva gjør man da? Jo, man skal som ansvarlig forelder ikke la barnet gå på skole og risikere å smitte halve skolen med gruforferdelige nifse saker. I dag måtte hun bli hjemme, hun følte seg litt frostig og slapp i dag tidlig også.. Men hun har overhodet ikke kastet opp i dag. Hun har tvert om hatt lyserøde kinn og hoppet rundt her hjemme etter hvert som dagen har gått.

Jeg har noen prinsipp her i livet. Det ene er at jeg velger å tro på mine barn når de sier at de er syke og ikke er i form. Men så mener jeg da også at de må ligge til sengs dersom de er så syke at de ikke kan være på skolen. De får ikke se på TV og de må hvile. Dersom du ikke er spesielt syk, så er denne dealen så dårlig (les:kjedelig) at mine barn vanligvis ikke fristes til å lure meg til å tro at de er syke. Det er rett og slett morsommere å gå på skolen, selv om de ikke er i storslag.

Når det er sagt så er det lov å komme seg raskt. Og hva gjør du da? Jo, du setter barnet i tålbart arbeid. I dag har hun ryddet kjøkkenet, fyrt i ovnen og nå steker hun surdeigspannekaker til middag. Hun skal varme opp kraftsuppen fra i går og dekke bordet etterpå også. Hun er 10 år, dette klarer hun veldig bra!

Da jeg var liten var det en uskrevet regel: Er du borte fra skolen- så skal du ikke bli med på fritidsaktiviteter, bursdager eller annet den samme dagen. I dag ser jeg flere og flere foreldre som lar barna bli med på både fotballtrening og bursdager etter en dag hjemme fra skolen. Jeg synes dette er en uting! Så lærer man også opp barna til å ikke gidde det som er kjedelig og forpliktende, men er det gøy- ja da stiller det seg helt annerledes. Konsekvensanalytiske evner på slike oppvoksende mennesker spår jeg blir lik null. Noe som nesten er enda verre er at om et barn er sykt, så skal den ikke dyttes full av bursdagsmenyer eller presses fysisk på trening. Da er det faktisk smart med en dag med ro, sånn passe kjedelige hussysler og oppbyggende føde!

Jada, Melissa, der var jeg snerpete igjen ;-).

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!