HØNEPØNE BLIR BARNEBOK

Alle de som følger meg på Instagram, hvor jeg heter @gryhammer, får stadige innblikk i hverdagslivet vårt med Hønepøne. En av hønene mine har nemlig vist seg å være aldeles unik. Hun kommer opprinnelig fra Skjeberg og har lagt mange egg for super-bonden min Runar Sørli, som leverer de gode Vingulmark egga, før hun kom til oss. Du kan se mer om hønene hans og produksjonen HER! Om hønene har det aldri så staselig og økologisk, så blir samtlige gasset etter 78 uker fordi de ikke lenger legger fullt like mange egg som de gjør frem til den alderen, derfor bruker jeg å forbarme meg over noen høner rett før hver tilintetgjørelses-økt. De legger faktisk egg så det griner etter selv om de er 78 uker, og et par gode år til, om de får godt stell og mye kjærlighet. De siste to åra har Hønepøne og noen pensjonerte medsøstre bodd hos meg. Hønepøne insisterer imidlertid på å verpe samtlige egg på min ene datters soverom, i et eget hjørne hun har fått spesialinnredet. Ikke like mange egg som før, men hun kommer inn en tur hver dag og hilser på oss uansett egg eller ei.

Det hele startet i fjor sommer. Hun viste stor interesse for meg og livet mitt inne i huset. Spankulerte stadig inn når dørene sto åpne, spiste litt brødsmuler og annet snacks som hun fant under spisebordet- og undersøkte hvert rom i huset. Til slutt la jeg merke til at hun alltid gikk opp trappen til andre etasje og ble borte lenge, før hun humpet seg ned trappen igjen. Hun hadde funnet sitt perfekte verpested i en stappfull handlepose med enkeltsokker som ventet på å bli parret. Posen sto stuet inn i et hjørne bak et rosa mikrofon-stativ. Der hadde hun bestemt seg for å legge fra seg sine egg og da jeg oppdaget henne lå der allerede flere egg og ventet på meg.

Siden har posen blitt pælma og hun har fått en fin tom pølsekasse hvor hun har funnet seg til rette og lagt mengder med egg. Hun løper meg i møte som en hund når jeg har vært borte og hun flyr opp i vinduskarmen og banker på vinduet med nebbet for å komme inn til oss i helgene, når vi har late morgener og ikke åpner ytterdøren før ut på formiddagen..

Hønepøne er unik og jeg har skrevet en barnebok om henne. Pappa, som er billedkunstner, holder i disse dager på å avslutte illustrasjonsarbeidet med barneboken. Jeg gleder meg storlig til å dele Hønepøne med dere og hun blir lansert til høsten. Så har dere noe å glede dere til! Jeg kommer til å dele bilder og små filmsnutter fra hverdagen med Hønepøne fremover våren. Hun er verdens koseligste høne og vi digger henne! Hun har mye på hjertet, så jeg er sikker på det blir flere bøker om Hønepøne med tiden!

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , , , , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!