HJEMMELAGET VANILJEIS

Å lage hjemmelaget is krever ikke spesialutstyr annet enn bolle og visp. Det kan likevel være greit med en håndmikser til å vispe eggedosis og krem. Utover det er det å lage hjemmelaget is en enkel affære.

Fikk så elektrisk lyst på is i helgen at jeg løp til isdisken på REMA  for å finne en god en. Jeg endte opp med å stå og lese på de forskjellige boksene med tilsynelatende fristende innhold. Skummetmelk er hovedingrediensen i en av de mest «eksklusive» isene man får kjøpt i tillegg til mye annet rask. Når man vet at skikkelig is MÅ bestå av fløte, vaniljestang og eggeplommer er det forbausende mye annet man kan klare å dytte i en boks og kalle «ekte» fløteis.

Du skal lete lenge etter noe mer styrkende enn ekte upasteurisert fløte og rå eggeplommer. Litt rørsukker en gang i blant skal man nyte med god samvittighet. Sjekk hvor enkelt det er å lage sin egen super-is:

Oppskrift
5 eggeplommer
4 ss rårørsukker
1 vaniljestang
3 dl lavpasteurisert fløte men aller helst upasteurisert!
10 dråper stevia med vaniljesmak

Pisk plommer og sukker til eggedosis og tilsett stevia til slutt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha i eggedosisen. Pisk fløten til krem i egen bolle og bland godt inn i eggedosisen. Hell over i en beholder og sett i fryseren. Rør i kremen med skje flere ganger under innfrysning for å unngå at isen krystalliserer seg.

Hjemmesnekra vaniljeis er mektig, nærende og en eneste stor nytelse! Forbausende ukomplisert å lage er det også!

PS! Jeg anbefaler deg IKKE å bruke vanlig kremfløte om du reagerer på melk. Jeg har forsøkt denne oppskriften med TINE kremfløte også, hadde høy puls og hint av influensasymptom i kroppen i to dager etter frådsegildet. Røros meierier selger lavpasteurisert fløte i større og velassorterte butikker, i alle fall her på østlandet.

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!