Hjemmelaget popcorn med supermat er snadder helgekos!


3-åringen ville ha alt for seg selv…
Bruk ca 2 ss extra virgin kokosolje til ca 2 dl maiskorn. Popp under lokk på middels, til høy temperatur. Jeg bruker alltid  extra virgin kokosolje, som klassifiseres som supermat.  Min induksjonstopp går fra 1-9. Jeg steker på 6 og demper til 5 underveis. Løft kasserollen og rist flere ganger underveis for å hindre at innholdet i bunnen brennes. Oljen tåler oppvarming til høye temperaturer uten å omdannes til skadelig transfett, slik som mange andre planteoljer gjør. Kokosolje er en stabil fettsyre/ mettet fett. Den er rik på laurinsyre som er en mellomlang fettsyre som også finnes naturlig i morsmelk. Extra virgin kokosolje kan  på grunn av sine egenskaper være med på å styrke immunforsvaret i tillegg til å være antiviral og antibakteriell. Jeg smører oljen på myggstikk, sår, tørre lepper og solbrente skuldre, bare for å nevne noen andre bruksområder utenom mat.

…men måtte dele!
Dryss med himalayasalt eller havsalt uten antiklumpemiddel.  Det sies at himalayasalt er supermat og nærmest ikke kan overdoseres, i motsetning til vanlig salt. Jeg tror ikke noe på at det er umulig å få i seg for mye himalayasalt. Natriumklorid er natriumklorid og har samme virkning på kroppen uansett hvor og hvordan den utvinnes. Jeg har også snakket med dr. Brian Clement som driver Hippocrates Institute i USA om dette. Han en ledende skikkelse innen rå og levende mat. Han delte min oppfatning. Noe annet er at man slipper unna antiklumpemiddel og andre kjemiske stoffer som muligens benyttes i produksjonen av vanlig bordsalt og at utvinning under høye temperaturer som er tilfelle ved produksjon av vanlig bordsalt ødelegger noe av mineralinnholdet, i tillegg til den naturlige kjemiske strukturen til salt.  Fordi himalayasalt og keltisk havsalt er et rent og godt salt og har sitt naturlige mineralinnhold intakt,  brukes det hos oss. Jeg tror også at noen typer maldonsalt er uten antiklumpemiddel.
Som med alt annet er det bra å finne den gyldne middelvei når det kommer til inntak av både himalayasalt og kokosfett. For mye og for lite av alt er ikke bra for noe som helst!
God lørdag ønskes til alle mine lesere som legger igjen så mange fine meldinger :o)
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord: , ,

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!