Hjemmelaget peanøttsmør, er det noen sak?

Hjemmelaget peanøttsmør
2,5 dl ferdig bløtlagt og tørkede peanøtter
1 ts keltisk havsalt
1 ts rårørsukker
1-2 ss kokosolje
Kjør peanøttene, salt og sukker i foodprocessor med s-blad i et par minutter til nøttene er småsmuldret. Ha så i kokosoljen og kjør et minutt til og vips så har du supergodt pålegg til skolestart.
Ps! Vi kjøper peanøtter med skall, tar oss en fellesseanse og renser ut nøttene. Det er faktisk koselig å gjøre slike ting sammen, der man gjør det samme og pludrer i vei samtidig. Kommer mange fine samtaler ut av slike stunder :o)
Ps! Bløtlegging, bløtlegging, bløtlegging. Legg nøttene i vann  + 1 ss salt for å inaktivere enzymsperrene i. Jeg har tidligere trodd at syre også gjør susen like godt som salt, for å nøytralisere antinæringsstoffer i nøtter og frø- og har fått mange tilbakemeldinger fra lesere på at de tåler nøtter og frø bedre når de er bløtlagt i syrlig medium, men salt er altså enda mer effektivt. På korn derimot er det syre som er mest effektivt på grunn av fytinsyren. Men tilbake til peanøttene. Etter bløtlegging i salt, tørker du dem i ovnen eller dehydrator på alt fra 40-80 grader før du lager smør av dem. Peanøttsmøret holder seg best om nøttene er knusktørre, du merker det ved at de er mye sprøere enn vanlige peanøtter.
Ps! Jeg lager ofte dobbel porsjon, da det går fort her i huset.
Ps! Ser dere at jeg har skikkelig smør under peanøttsmøret? Mettet fett beskytter mot de skadelige virkningene av det naturlige plantefettet i nøttene. Kokosoljen i oppskriften vil også gjøre det samme, men dere vet at det brukes store mengder upasteurisert smør og kokosolje her i huset så da blir det både i pose og sekk! 

Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!