HJEMMELAGET LUKSUS LEVERPOSTEI

Her får dere oppskrift på en vidunderbar leverpostei, i alle fall ifølge dem som har greie på leverpostei. Jeg strever fremdeles med lever-prosjektet og sverger personlig til å kapsle godsakene og hyle dem ned med et godt glass kefir. For alle dem som finner glede i å spise god leverpostei, så kan jeg friste med denne oppskriften. Den er nemlig dyttet full av så mange gode smaker og avrundende saker, at min danske stefar som har vokst opp i leverpostei-land ble helt euforisk da han fikk den i sin munn. Av alle smakelige lever-prosjekt jeg har utsatt meg selv for ble dette den aller beste opplevelsen, toppet med hjemmelagde melkesyregjæra sylteagurker etter kraftmamma Annema sin oppskrift. Den finner du HER. Så her får du servert mitt siste leverpostei-prosjekt:

Oppskrift Luksus leverpostei
1 kg lever, jeg har brukt økologisk kyllinglever fra Holte gård
1 hel kinesisk hvitløk, evt 4-5 fedd «vanlig» hvitløk
1 medium løk
1 ts Ceylon kanel
1 ss tamari, tradisjonelt gjæret
2 ts uraffinert mineralsalt
2 glade egg
1 ss arrowroot, evt maizenna eller potetmel
150 gr smelta smør eller ghee
100 gr bacon, små biter. Jeg hadde i bacon fra Grøstad gris (øko og frilands)
2 cm ingefær, finraspet
pepper etter lyst

Fremgangsmåte:
Vask og rens lever godt. Sprøstek baconbitene i 150 gram smør/ghee, ha i løk etter en stund og stek til den blir gyllen og lukter godt, ha så i hvitløken til sist da den svir seg lett og trenger kortest steketid.

I en foodprocessor med s-blad har du i lever, egg, kanel, arrowroot, tamari, raspet ingefær, salt og pepper. Kjør et lite minutt. Ha så i bacon og løkblandingen og alt fettet- og guff videre i et par minutt slik at den er fri for småbiter.

Hell den rimelig tyntflytende blandingen i en smurt brødform eller ildfast form. Du bestemmer selv om du ønsker en tykk postei eller en flat postei og valg av form avgjør jo dette. Om du velger en brødform, steker du posteien midt i ovnen, i vannbad, på 160 grader, i ca 50 minutt. Og om du lurer på hva vannbad er så betyr det å helle vann i stekeplaten, den du har med høyeste kanter på, og sette formen opp i dette vannbadet. Det er det samme man gjør når det lages karamellpudding eller kalvedans.

Tips! Ceylon kanel demper leversmaken og runder den. Dette tipset har jeg fått fra ernæringsfysiolog Sally, som blogger HERFRA.

Tips 2! Lenge siden jeg har linket til leverandører av skikkelig mat, glemmer det av og til. Jeg har rett og slett vært litt sløv på det i det siste. Lover å skjerpe meg. Om du velger å handle for første gang fra www.iherb.com så får du 5 dollar avslag på din første bestilling om du legger inn min kode DOK562. Husk å aldri bestille for mer enn 200 kroner i vareverdi per gang. Da slipper du nemlig å betale toll på varene. Dette er med dagens valuta 33,5 dollar, men dette kan variere veldig. Jeg liker å ha oppe www.valutakalkulator.net når jeg bestiller fra utlandet, den er fin og rask å omregne i. Pass også på å ikke bestille for mer enn 1,8 kg per bestilling, så kan du velge 4 dollar i shipping/transportkostnader og det er jammen billig. Går du over denne vekten, blir det langt dyrere å bestille. Dette kommer tydelig frem når du bestiller, så pust dypt og se og vurder før du trykker på PLACE ORDER :o)

Tips 3! Har du lyst til å lese hva annet jeg har skrevet om lever og hvorfor jeg absolutt vil få det i meg selv og mine kjæreste, så kan du sjekke ut HER og HER

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!