HJEMMELAGET KAVIAR – LAGET I EN FEI!

 Jeg fikk tips til denne måten å lage kaviar på inne på facebooksiden til tradisjonsmatgjengen i Nord-Norge (Mat, kurs og deling i Nord-Norge). Det er en utrolig aktiv side der de deler tips, erfaringer og gode tilbud. Utrolig fin ressurs for de som bor i nord men ikke har så mange å dele sine interesser med i sitt nærmiljø.
 Ingen mål, men ca 2 dl ferdig kokt rogn. Fremgangsmåte slik du  kunne lese om i går. Skrell posen av rognen og ha den  i en bolle. Bland inn salt, litt rårørsukker (knust til melis i elektrisk kaffekvern) og en liten dæsj liquid smoke (ikke spesielt sunt, men gjør susen om du ikke har eget røykeri. Kan kjøpes i internasjonale matbutikker og type Ultra og Meny). Bland og smak deg frem, noen vil ha den ramsalt andre mer som sukkersaltet rogn. Når eggene er så små som i denne rognen, trenger du ikke bindemiddel. Hadde laget klart litt ghee/klaret smør i fall jeg måtte ha litt mer kaviarkonsistens, men den kom av seg selv, helt naturell!
PS! Du bør spise kaviaren i løpet av en dag eller to, blir fort utgått på dato
PS 2! Minner om at det er siste dag for oste- og smørimport hos www.tidsporten.no
Kategori: Kategori: Fisk, Innmat

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!