HJEMMELAGET HOLLANDAISE LØFTER DET MESTE TIL HIMMELS
Hjemmelaget hollandaisesaus er forbausende enkelt å lage, akkurat som bernaise, men aller enklest er
denne smørsausen. Jeg elsker smørsaus og synes det passer til langt mer enn de klassiske oppskriftene. Sånn gjør jeg det!
Oppskrift hollandaisesaus
3 økologiske eggeplommer
salt
pepper
2-3 ss sitronsaft
Sørg først for at du har alle ingrediensene klare, smøret er smeltet og sitronen skviset. Du må gjerne klarne smøret slik at du ikke får melkeproteinet med i sausen om den skal serveres til noen som tåler melkeprodukter dårlig.
Visp eggeplommene sammen i en stålbolle som du videre plasserer over en kjele med dampende varmt vann (ikke noe fosskoking). Her skal plommene vispes intenst til du ser at de øker i volum. Da er det bare å tilsette det klarnede smøret, litt etter litt, under kontinuerlig visping. Du vil se underveis at det sakte men sikkert (i løpet av et minutt eller to) blir til en fyldig og god saus. Når du har kommet dithen smaker du herligheten til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper. Bedre og enklere kan det ikke bli og TORO kan bare gå og legge seg!