HJEMMELAGET EPLECIDER – SKIKKELIG LEKKERT!

Å lage egen sprudlende cider er langt enklere enn man kan forestille seg og milde himmel så godt!!!
Hagen vår bugner av modne epler om dagen og Sally satte meg på idèen fermentert cider, hurra for henne! For dette er noe av det beste jeg har drukket og overgår all eplecider på plastflaske, det er bra sikkert.
 Du må ha 1 liter ferskpresset eplejuice og 2 ss vannkefirkorn. Du kan alternativt bruke 2-3 ss rå eplecidereddik for å sette i gang fermenteringen, om du ikke har vannkefirkorn. Dekke til som du ellers gjør når du lager vannkefir, bare at du lar det stå minst to dager lenger for å få høyere alkoholprosent.

Jeg lot kefirkorna jobbe i 4 dager og drakk et godt glass til frokost…. så kjente jeg varmen bre seg i kroppen, ble lett rødmusset i kinna og fant umiddelbart ut at dette ikke var drikken for mine søte små barn, hehe. Siden har jeg nytt hjemmelaget eplecider på kveldstid. Jeg vil tro at alkoholprosenten er på ca 3, som svenskt svakøl, ut fra reaksjon på kroppen min…… Jeg planlegger nå å lage opp noen liter, la den stå ett par dager lenger men ikke så lenge at eddiksmaken blir fremtredende, flaske cideren og lagre frem til julemiddagen. Nydelig, sprudlende og frisk fordøyelseshjelper til tungt fordøyelige julemiddagen. Helt gratis også!

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!