HJEMMELAGET BRINGEBÆRGELE MED NATURLIG SØTNING

Hva må til for å lage gelé, ekte gelé? Jo du må ha gelatin! Visste du at gelatin er perfekt anti-aging  tilskudd, ettersom den er hydrolysert kollagen? Denne substansen sprøytes inn i huden på søkkrike damer som vil se unge og vakre ut. Det selges lipgloss og nattkremer til kvalmende priser, bare fordi de inneholder kollagen- altså gelatin- som er rasende billige greier, når det kommer til stykket.
Gelatin har et svært høyt innhold av aminosyrene prolin, hydroxyprolin, glutaminsyre, arginin, alanin og aspartinsyre utover glycin, og inneholder mindre mengder av de fleste andre aminosyrer, utenom tryptofan. På grunn av dette er det bra for små barn i vekst. Å spise gelatinrik kost er med andre ord supersmart når du har en spire i magen og stue gelatin i det meste når du har små søte barn som fyker rundt deg og trenger å bygge sterke bein og et solid bindevev.

Gelatin er et ypperlig proteintilskudd og vil også komplementere andre ufullstendige proteinkilder som for eksempel korn og belgvekster. Å tilsette gelatin eller langtidskokt gelatinrik kraft i linsegryta eller lage bompisaft til brødskiva er derfor også lurt!

Gelatin kan reparere tarmskader som i seg selv kan redusere næringsopptaket, ved blant annet å normalisere magesyreproduksjonen. Gelatin gjør rett og slett alt du ønsker å spise lettere fordøyelig!

Aminosyren glycin som det er rikelig av i gelatin, avgifter leveren. Gelatin er superbra etter trening for dem som ønsker store muskler, men er imidlertid langt fra vegetarmat. Du kan godt bruke agar-agar eller Irish Moss om du vil ha en vegetarisk variant, men disse alternativene er ikke i nærheten av å ha de samme helsebringende kvalitetene som gelatin.

Kraftmamma Vibeke sier dette om gelatin i kommentafeltet mitt. Syntes det var så bra at jeg klipper det hun sier direkte inn her:

«Gelatin er midt i blinken for gravide eller alle andre som er bekymret for strekkmerker eller cellulitter. Har man av en eller annen grunn ikke mulighet til å amme, kan man tilsette gelatin i en hjemmelaget morsmelkerstatning. Gelatinet gjør blandingen lettere fordøyelig og næringsmessig mer lik den originale morsmelken. Har man barn som sliter med kolikk er gelatin et myyyye bedre alternativ en det hersens sukkervannet det er så mye snakk om. Det viser seg at barn som har fått gelatin i melkeblandingen har hatt langt færre plager (kolikk, forstoppelse, løs mage, oppkast/gulp eller allergiske reaksjoner) enn de som har fått butikkjøpt  morsmelkerstatning.
http://www.westonaprice.org/childrens-health/calming-the-cry-of-colic
Lite fokus på eller snakk om dette i Norge, dessverre!»

Her er oppskrift på min hjemmelagde suksess-gelé:
7 dl kokt vann
2 ss rårørsukker
10 dråper stevia vanilla cream
10 ts gelatin
5 dl bringebær og nok vann til å få guffa det i blenderen (ca 1 dl)

Kok opp vann, tilsett søtning og gelatin og rør rundt. Hell bringebærsmoothien i den oppkokte gelatinblandingen og rør det hele sammen. Så tilsetter du 2 ss rå honning (tilsettes seint for å ikke ødelegge den gode næringen og enzymene i rå honning) og sil så hele blandingen gjennom et finmasket dørslag/nøttepose/klede rett i en serveringsbolle og la stå noen timer til det stivner til gelé.

Vil du ha den enda friskere kan du skvise en halv til en hel sitron i blandingen.

Nydelig, frisk og ikke minst EKTE smak!!!

Vil du lese mer om gelatin og kraftens vidunderlige egenskaper så kan du lese mer jeg har skrevet om dette  HER og HER!

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!