HJEMMELAGDE SEIKAKER
Hjemmelagde seikaker
Oppskrift
1 pakke first price seifilet (billig og villfanget i Atlanterhavet)
3 dl finhakket purreløk
1 egg
1 ss uraffinert salt
Noen gode drag fra pepperkverna
1/3 ts spisskummin eller muskat
2 ss arrowrot eller potetmel
Kjør iskald sei, egg og krydder i en kjøkkemaskin med s-blad. Spe med fiskekraft eller
1-1,5 dl fiskekraft eller vann som er kokt opp, tilsatt 1 ss gelatin og deretter kjølt ned igjen. Ha så i stivelse og kjør noen sekunder for så å ha i løken til sist og få det jobbet inn i massen. La gjerne massen stå og sette seg en halvtime i kjøleskapet om du har tid, før du begynner å forme kakene. Jeg har et glass kaldt vann stående og dypper spiseskjeen i vannet før hver fiskekake jeg former. Da blir det lettere og de blir penere.
Stek i rikelig med ekte smør, utsmeltet talg eller ghee.
Server med hva du måtte ønske av tilbehør eller stikk dem på en gaffel og spis dem som de er. Barndomsminne….