Hårmineralanalyse er et viktig verktøy

Hårmineralanalyse, hva er vitsen?

Jeg tok min første hårmineralanalyse for rundt 10 år siden. Nå har jeg gjort det igjen, og kommer bestemt til å gjøre det årlig fremover. Årsaken er at jeg ønsker et mest mulig nøyaktig utgangspunkt for hva jeg trenger av eventuelle næringsstoff fra mat og tilskudd, for å ha en kropp som er mest mulig i balanse. For å jobbe hensiktsmessig med dette så er det alt for lenge med 10 år mellom hver gang en hårmineralanalyse tas.

Du som kjenner meg vet at jeg tenker veldig helhetlig- og at jeg ønsker å ta ansvar for min egen helse, så langt det lar seg gjøre. Jeg har personlig funnet ut at følgende er med på å hjelpe meg til å ha en kropp, en sjel og et sinn i balanse:

  1. Spise råvarebasert og med bruk av tradisjonelle tilberedningsmetoder, slike som kraftkoking, bløtlegging, fermentering osv.
  2. Være tett på naturen, dyr og maten jeg lager til meg og min familie.
  3. Yoga, tankefeltterapi og styrketrening for å holde meg sterk og regulere min hang til å stresse og jobbe for mye.
  4. Legge forholdene til rette for best mulig søvn.
  5. Jevnlig bruk av dyktige behandlere, leger og terapeuter. Jeg har hatt spesielt stor nytte av funksjonelle leger, naturmedisinsk aromaterapi, fotsoneterapi, gestaltterapi, tankefeltterapi, osteopati, homeopati og hårmineralanalyse.

Disse ulike tilnærmingene har jeg nyttet i hele mitt voksne liv, i større eller mindre grad, og jeg vil gjerne hente det beste fra både skolemedisin og naturmedisin.

Hårmineralanalyse er et analyseverktøy som er utviklet vitenskapelig. Det skiller seg fra en blodprøve ved å vise et mer nøyaktig og bredspektret svar på hvordan dine faktiske nivå av mineraler og tungmetaller er i kroppen din. Kliniske undersøkelser har vist at en riktig innsamlet hårprøve avslører kroppens nivåer av både mineraler og tungmetaller. En hårmineralanalyse avslører på en unik måte det indre miljøet i kroppens celler over en lengre tidsperiode. Andre analysemetoder kan ha problemer med å vise dette.

Der hvor andre tester avslører et øyeblikksbilde av hvordan status er på det eksakte tidspunkt, så vil du med en hårmineralanalyse få et mer helhetlig inntrykk. Øyeblikksbildet er for eksempel svært nyttig og hensiktsmessig i akuttmedisinen. Resultatene fra en hårmineralanalyse er nyttig fordi den sier noe mer om den øvrige livsstilen din og hva du kan gjøre av endringer for å skape større balanse, dersom du har en ubalanse i for eksempel mineralstatusen din.

Alle kan ha nytte av å ta en hårmineralanalyse, og særlig de som stresser kroppen fysisk eller psykisk, har et ensidig kosthold, tar kosttilskudd, ønsker å forebygge sykdom, er særlig interessert i egen helse, kan ha medfødte ubalanser eller som ikke finner årsaker til at de føler seg dårlig. Jeg har personlig brukt Grethe Wauer Eriksen og Stein Flaatrud  Du kan også gå til terapeut-oversikten til www.isblå.no og se om du finner en terapeut nær deg.

En dyktig terapeut vil kunne veilede deg i hvilke tilskudd du bør ta og gi nyttige kostholdsråd. Det er ikke bare å pøse på med vitaminer og mineraler, da noen mineraler virker som synergister, altså hjelper hverandre og utfyller hverandre, hvorpå andre mineraler jobber mot hverandre og kan skape ytterligere ubalanse ved å brukes feil, for mye eller for lite.

Boken Näringsmedicinska Uppslagsboken er unik på den måten at den forteller deg inngående om hvordan ulike næringsstoff fungerer og hvordan du skal ta tilskudd for at de skal kunne utnyttes best mulig. En svært nyttig bok for alle som ønsker å sette seg inn i hvordan bruke tilskudd mest mulig hensiktsmessig.


Resultatene fra denne hårmineralanalysen viste at jeg var lav på blant annet kobber, noe som ikke er spesielt vanlig. Det er da nyttig å vite at jeg kan fråtse i krabbe, lever og mandler for å få opp nivåene av disse mineralene i kroppen. I tillegg tar jeg spesifikke tilskudd for å rette opp i ubalansene mine, hvor alle kommer fra isblå sine unikt sammensatte tilskudd, designet spesielt for å jobbe med hårmineralanalyser.

Denne gangen ble jeg glad over å se at min jevnlige bruk av magnesiumkrem har gjort at jeg endelig har normalstatus på dette viktige mineralet i kroppen min. Så analyseresultatene ga meg også en forsikring om at det er noe jeg gjør som er bra.

Jeg mener at en hårmineralanalyse gir meg et ekstra verktøy til å analysere livssituasjonen min og hvilke grep jeg kan gjøre knyttet til livsstil, kosthold og tilskudd- for å holde meg så frisk og rask som jeg kan bli.

For ordens skyld vil jeg presisere at jeg har betalt for min hårmineralanalyse så den er ikke sponset av noen som helst.

Isblå har jeg et samarbeid med knyttet til omega-3 av villaks men har ikke noe med dette tema å gjøre. Ønsker du å lese mer om hårmineralanalyse og hvordan du kan få gjort en analyse, les mer HER!

Kategori: Kategori: Ukategorisert

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!