En deilig «indisk inspirert» nærende kraftsuppe – en god og lettlaget hverdagsmiddag!
Ingredienser:
3 ss ghee, smør, kokosolje, olivenolje eller rød palmeolje evt en kombinasjon av disse
1 ss garam masala krydder eller paste
2 ss tomatpure
1 rød løk, finhakket
4 cm frisk ingefær, finraspet
4-6 fedd hvitløk
2 gulrøtter, raspet
3 dl røde linser, bløtlagt i minimum 6 timer, gjerne over natten. Hell av bløtevannet.
1 liter kylling eller oksekraft
3 ss tamari, glutenfri fermentert soyasaus
1/2 lime, saften av den
salt og pepper
tabasco, om du ønsker den litt sterkere
frisk koriander som topping
Fremgangsmåte:
Fres krydderblanding i fett og tilsett løk og surr videre til den er blank og aromatisk. Tilsett så ingefær, hvitløk, gulrot og tomatpure og la det putre videre i ett par minutter før du tilsetter de bløtlagte linsene og kraften. Bland godt og kok opp – la det stå å simre i minst 30 minutter. Smak til med limejuice, salt og pepper – og evt tabasco for mer futt. Server med koriander på toppen.
Håper du får din fineste 17. mai <3