Gojibær er små rosenrøde nytelser, proppfulle av næring!

Bilde 1: Tørka gojibær, rett fra pakken.

Bilde 2: Bløtlegg gjerne en time eller to.

Bilde 3: Ferdig bløtlagte bær.

Min lille nr. 4 på snart 10 måneder, elsker bløtlagte gojibær. Med konsentrert mine plukker hun opp ett og ett bær  med pinsettgrep og fører dem til munnen. De to eldste på 8 og 6 år liker dem ikke, men jeg hiver en neve bløtlagte bær i blenderen når jeg lager smoothies. På den måten forsvinner smaken de ikke liker i fusjonen av alle de smakene de liker.
Gojibær er fulle av antioksidanter og har alle aminosyrene intakt. De er fulle av protein,  A-vitamin og betakaroten i tillegg til vitamin C. De er også mineralrike og har i seg over 20 mineraler og sporstoffer. Gojibær karakteriseres som et adaptogen, som i enkelhet betyr at det virker inn der kroppen trenger «et løft» i riktig retning.
Jeg har også lagt min elsk på disse vidunderbærene og spiser dem helst som snacks, rett fra pakken. Det samme gjør nr. 3. Du får kjøpt gojibær i helsekosten og i ulike nettbutikker. Etter lang tids testing er min personlige favoritt blitt Dragon herbs sine. De er deilig seige og fulle av smak. Noen merker er veldig tørre og passer da best til bløtlegging, synest jeg. Favoritten kan kjøpes her

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!