SURDEIGSBRØD MED HELE KORN AV SVEDJERUG

Jeg hadde rekordsalg i forrige uke da jeg skiltet med supertilbud på to av mine bøker. Jeg håper du får glede av kjøpet om du er en av dem som hamstret bøker 🙂

Jeg starter denne uken med å dele en av mine brødvarianter. Ofte lages dem på slump, så nå forsøker jeg å ta mål av mine daglige eksperimenter slik at de kan deles. Jeg har mange oppskrifter på brød i ulike varianter og kategorier her på bloggen min. Søk litt i søkefeltet så får du opp masse inspirasjon.

Om du ønsker mer inspirasjon kan du jo ta en titt på mine onlinekurs 🙂

Dette er kompakte og mettende brød som sitter lenge i magen. Jeg liker brød best slik, selv om det for noen av mine lesere kan bli litt for «heftig».

Kok opp hele og bløtlagte korn av svedjerug. Jeg lar korna putre under lokk på svak varme i en times tid. Får du noe til overs kan du lage rugotto (bruk oppskriften min på byggotto som utgangspunkt, oppskrift HER!) eller fryse ned til neste gang du baker.


Oppskrift på to mettende rugbrød av surdeig

1 liter vann

1 ss surdeigsstarter

2 ss melasse (kan sløyfes)

4 ss linfrø

1 ss uraffinert mineralsalt

200 gram solsikkekjerner

500 gram sammalt fin svedjerug (jeg kjøper alltid korn hos spesialkorn se HER!)

300 gram hel kokt rug (bløtlagt over natten i forkant av at den kokes i en time)

500 gram lettkokte økologiske havregryn (ha 100 gram i bakhånd i fall du trenger fastere deig)

2 finraspa økologiske gulrøtter

Bland godt sammen i en bolle, jeg bruker henda og det tar 2 min. La det stå og syrne under tett lokk eller fuktig klede i 12-24 timer timer. Ha deigen over i to former og etterhev i to timer.

Stek i halvannen til to timer på 160 grader, avkjøl på rist. Brødene er lettest å skjære i om de får hvile i minst 8 timer før du deler dem.

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!