Glutenfri og sukkerfri banan- og blåbærformkake

Jeg må innrømme at jeg er litt tantete i smaksløkene mine. Jeg elsker formkaker og i særdeleshet bananformkake. Blir jeg overrasket av noen blåbær inne i kaken er det lykke. Da jeg ble forsiktig med bruken av hvetemel, så kom banankaken min langt bak i køen. Nå har jeg klart å finne opp en vri på den tradisjonelle kaken som jeg synes fungerer kjempebra. Nydelig, saftig og søt, akkurart som en tantete formkake skal være! Og du trenger ikke dra til iherb-land for å finne ingrediensene, det  nok med en tur på helsekosten eller Meny/Ultra. Her er bare koppemål.

Tips! Røren er kjempefin til muffins også.

Oppskrift Banan- og blåbærformkake
1/2 kopp bokhvetemel
1/2 kopp blå jyttemel
1/2 kopp kokosmel
1 ts kardemomme (kan sløyfes men vil gå ut over smaken)
2 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes men vil gå ut over smaken)
4 egg
1/2 kopp bjørkesøt
1 kopp mandelmelk eller annen melk
1 kopp blåbær
2 store bananer eller 3 litt mindre, knekkes med gaffel.
1/4 kopp kokosolje

Fremgangsmåte: Bland alt det tørre og pisk luftig eggedosis av egg og bjørkesøt, ha så i melken og bland det våte med det tørre uten for mye kraft. Til slutt blandes bananene inn og aller sist smeltet kokosolje inn i røren og det hele helles i en smurt brødform, eller du kler den med bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 160 grader i 45-50 min.

God helg :o)
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!