GLADE DAGER I SPANIA MED GRY OG MELISSA ER OVER FOR DENNE GANG – HER KOMMER BILDEBONANZA

Jeg kom hjem fra Albir i Spania i går kveld etter en ukes solfylte og varme dager hjemme hos Melissa, som har bloggen Melissaspania, du finner den HER!

Siden vi møttes første gangen for tre år siden har vi snakket om at vi bare må finne på noe sammen. I vinter kokte vi hodene sammen og kom frem til koseptet Glade dager i Spania med Gry og Melissa. Kurset består av foredrag om optimal ernæring, gjennomgang av viktige nøkkelfaktorer i kostholdet mitt, som mengder med kraftbasert mat, spise hele dyret, godt kvalitetsfett og fermentert mat og drikke. I tillegg bød vi på yoga hver morgen og fotturer til det vakre fyret i Albir med storslått utsikt over storhavet. Vi møttes hver kveld kl 18 og laget maten sammen, denne nøt vi utover lange kveldstimer med fermenterte drikker både med og uten promille, alt etter lyst og ønske. Vi var så heldige å få faglærer på Tunsberg medisinske skole, Jens Veiersted, som gjesteforeleser. Han snakket som vanlig med humor, innlevelse og patos om fordøyelsen, noe alle i salen fant utrolig lærerikt og interessant. Jeg vil vise deg et knippe bilder fra kurset vårt og er du interessert i å bli med neste år, mest trolig i september, så send meg en mail. Du finner adressen min nederst i dette innlegget!

 

Over ser du bilde fra vårt første måltid sammen på torsdagen,

Over ser du Melissa som forteller om sin erfaring med brygging av den kinesiske fermenterte drikken kombucha!
Under ser du eksempel på en av våre nydelge og bugnende frokostbuffeter. I bakgrunnen ser du Melissas saltvannsbasseng som vi alle benyttet oss flittig av i pausene.

 

 

Over ser du to av kursdeltakerne som lagde min nye fermenteringsfavoritt med kål, ananas, gurkemeie og ingefær, en utrolig velsmakende miks.

Under viser jeg frem alt man kan gjøre med en hel kylling. Hvordan man koker kraft på og spiser både føtter, hjerte, krås og annen innmat på en her velernært og økologisk spansk kylling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under ser du oss i sving på kjøkkenet på lørdagen, før vi grillet havets delikatesser!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under kan du se at jeg må ha et fugle-gen i meg, påtagelig lik en høns på jakt etter godbiter å hakke på.

Selvfølgelig måtte maten presenteres og snakkes om før vi kunne spise den, for at alle skulle forstå sammenhengen i hvordan måltidene ble bygget opp og hvorfor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den spanske fisken var både vakker og velsmakende etter en tid på grillen.

Surdeigen min stortrivdes på Kjøkkenet til Melissa. Her i form av en fullkorn speltdeig, på vei inn i ovnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ser du en hønes indre kraftverk og under min aller siste fermenteringsfavoritt som får plass i den nye boken min om fermentert mat og drikke som kommer ut på Cappelen Damm i januar 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga hver morgen på bassengkanten til Melissa!

 

Vi er allerede i gang med å arrangere et nytt kurs neste år. Først skal vi gå gjennom hva vi gjorde bra og hva vi kan gjøre bedre. Selv om kursdeltakerne våre hadde strålende dager og nøt de aller fleste sekunder (les: enormt varmt), så er det alltid mer å dele og mer som kan gjøres bedre, så vi er allerede i gang med å gjøre konseptet vårt så fristende og givende som tenkes kan. Om du er interessert i å stå på listen over de første som får programmet til neste års kurs i Spania, så send meg en mail: gryhammer@hotmail.com. Du  vil da stå først i køen til å kunne melde deg på, for vi har kun plass til en liten eksklusiv gjeng siden mye av aktiviteten foregår hjemme hos vidunderlige Melissa. Kurset vil arrangeres enten i tidlig mai eller i september 2016- og vare fra torsdag til og med søndag formiddag.
So long!
Ellinor, vår kulinariske hjelper, til venstre og Melissa til høyre!

 

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!