GJESTEBLOGG 1: KOMBUCHABRYGGERIET

I dag vil jeg presentere kombuchabryggeriet, som det første i serien av norske produsenter av kombucha. I starten var det bare Thomas, nå er det flere fine produsenter som har poppet opp. Jeg tror det har vært godt, for Thomas har stadig vært utsolgt fordi de leskende dråpene hans har vært så utrolig populære. Her kan du lese hans historie:

Det hele startet i 2013. Jeg var på Youngstorget for å kjøpe meg en linseburger fra to entusiastiske gutter som solgte fra en liten bod. De spurte meg hva jeg syntes om drikkevarene de hadde, og jeg nevnte at kombucha var strålende godt. Det hadde de aldri hørt om og ville gjerne smake, men jeg sa at jeg lagde det bare på kjøkkenbenken hjemme. Plutselig en kveld, etter at de hadde fått smake, kom en av dem på besøk hjem til meg, med 60 tomflasker, korker og en kapselmaskin. Dette ville de selge. Jeg tenkte at siden jeg hadde laget kombucha i så mange år, kunne jeg jo hjelpe dem. Jeg lagde 60 flasker kombucha med smak av ingefær og leverte i vogna de hadde på Youngstorget. En time eller to senere ringte de, alt var utsolgt!

Sånn startet kombuchaeventyret, på godt og vondt. Jeg jobbet dag og natt i 2 ½ år. Jeg gikk rundt i 6-7 mnd i all slags vær med vareprøver og fikk virkelig god feedback på smakene jeg hadde. Den gang bare to, nå har jeg tre smaksvarianter. Jeg tenkte; nå satser jeg alt! Jeg prøvde å gjøre dette på heltid siden jeg hadde så stor tro på og passion for sunn mat og drikke som idrettsutøver på høyt nasjonal plan som skihopper.

I dag drifter jeg hele bryggeriet selv, med litt hjelp av familiemedlem. Det har virkelig vært et eventyr, en berg og dalbane, oppturer, nedturer, nye hinder hele tiden. Man lærer ekstremt mye om seg selv når man er gründer. Hadde jeg startet opp igjen, i dag, når jeg visste alt jeg har måttet gå igjennom? Svaret er et soleklart nei. Men, jeg er veldig glad for at jeg har stått på og jobbet knallhardt. Jeg har klart å nå mine mål og for det er jeg stolt.

I dag har vi rundt 200 forhandlere, og jeg er kjempeglad i hver og en. Gleder meg alltid til å se dem på vareleveringene når jeg har tid til å levere selv. Det å ha denne kontakten er gull verd.

Det har vært blod snørr og tårer, men med hjelp noen få mennesker som har vært lagd av «hel ved» (dere vet hvem dere er), så har det gått veldig fint.

13866636_10157157846810099_1644302550_n

Jeg håper alle vil følge eventyret mitt på Facebook og Instagram. Denne drikken er så smart og den gjør deg godt. Prøv den, kroppen din vil takke deg!

Med vennlig hilsen

kombuchabrygger Thomas Sollid.

PS! Lurer du på hvordan du lager din egen kombucha så finner du fremgangsmåte på bloggen min HER og på youtube HER

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!