Frokostlapper med emmer
Den gamle kornsorten emmer er kanskje det korslaget jeg bruker mest de sist åra. Smaker bedre enn noe annet korn, synes jeg og er fin for magen vår her i familien.
Emmer er robust, lett å dyrke i Norge, vi kan enkelt øke produksjonen og er ett av de mest næringsrike korna. Altså er emmer bærekraftig og bør satses på, både av ernæringsmessige hensyn og for Moder Jords fremtid. Hvordan lager jeg disse frokostlappene på emmer lurer du?
Her får du oppskriften på 15 små lapper:
2 dl sammalt finmalt emmer
2 dl vann
1 ts surdeigsstarter
1 moden banan
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts natron
2 ss syrna smør til å steike lappene i
2 dl finmalt emmer (hele kornet er med) legges i 2 dl vann og 1 ts surdeigsstarter. Bland godt sammen, ha på et lokk og gå og legg deg.
Neste morgen knekker du en moden banan med gaffel og har i røra. Bland i et egg og 1 ts kardemomme og/eller kanel + 1 ts natron. Rør godt og steik i godt syrna smør eller klarnet smør. Røra rekker til ca 15 små og søte lapper som alle elsker.