Glutenfrie, sukkerfri og melkefri sjokoladekake

Denne vidunderlige og luftige kaken ble til ved en feiltagelse, jeg skulle lage brownie men slumpet 2 ts bakepulver i, uten å tenke meg om. Så da så jeg raskt at dette ikke ble en brownie og forlenget steketiden til fyrstikk-testen fortalte meg at kaken var gjennomstekt. Den ble servert i 4-åringens bursdag. Jeg var ganske skeptisk da jeg satte den på kakebordet- derfor ingen vakre bilder av kaken før den ble sprettet. Men gjestene skrøt uhemmet, ville ha oppskrift og mumset i seg rubbel og stubb. Her er bildet av en halvspist kake og oppskriften på feiltagelsen som viste seg å bli en suksess:
 
Oppskrift Sjokoladekake
4 Egg
3 dl mandelmel, jeg knuser ferdig bløtlagte og tørkede mandler til mel i blenderen. Du får også kjøpt mandelmel eller du kan bruke mandelkvern. Men både jeg og gjestee syntes det var godt med litt tyggebiter innimellom.
3 ss kakao
1,5 dl palmesukker/bjørkesøt
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
80 ml macadamiaolje evt en blanding av smør og kokosolje
22 springform
Lag luftig eggedosis av egg og bjørkesøt/evt annen søtning. Knus mandlene og bland så alt det tørr i mandelmelet og vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha til slutt fettet i røra og så er alt klart til å  helles over i en smurt springform og stek midt i ovnen på 160 grader i 40-45 minutt.
 
Topping
Smelt 4 ss kokosolje
 Bland i 1 ss kakao, 2 ss yaconsirup
 og 1 ss honning
Dryss kaken med gojibær eller andre bær du liker :o)
God helg!!
Kategori: Kategori: Ukategorisert
Stikkord: Stikkord:

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!