FISKERIET – MATMEKKA FOR EN OPPRINNELIG KYSTKVINNE

Åhhh, i dag har jeg handla lørdagsgodteri. Jeg hater å shoppe klær, men gi meg en fiskehandel, så kan jeg snope rundt i timesvis. Hadde med meg de to minste på Fiskeriet i Sandvika i dag, et mekka for havmat-elskere som meg og et fint undervisningssted om du skal vise barn hva som bor i havet. Vi handla rogn, torskehoder, kveiteavskjær til kraftkoking og nykokte reker som jeg ikke har smakt maken til her på østlandet. Var bortskjemt med nykokte reker fra Lyngen i de åra jeg bodde i nord, kanskje disse er høstet akkurat der?
Nå fremover er det storhetstid for torskerogn, den smaker nydelig. Rekene er også fulle av velsmakende rogn. I sesong er jeg mer begeistret for rognen enn selve rekene. Helt nydelig, ikke noe tilbehør, bare ren vare.
I uken som kommer blir det prosjekt rogn her på bloggen, kanskje det matemnet som tradisjonelt er blitt høyest skattet av naturfolk/urfolk/såkalt primitive over hele kloden.
Blodfersk torskerogn

Torskehoder til kvelds, gutten i hus ELSKER denne supermaten!
Reke full av nydelig rogn

Takk for at du deler kunnskapen med dine venner!