Fiskeburgere til forlystelse
Disse fiskeburgerne er fantastiske både til middag og kalde i lunchboksen!
De er supersunne, metter og er fulle av smak. De minner meg om plukkfiskekaker som jeg fikk i barndommen, en type restekaker som var himmelsk gode, laget av fiskerester, egg, løk, poteter og hvetemel som ble stekt, helst druknet i smør. Denne vrien er mye sunnere og like gode.
2 dl ferdig kokte linser (gule eller røde)
1 grovraspa gulrot (viktig for konsistensen)
10 cm purreløk, finhakkes og forstekes myk
en løk, finhakkes og forstekes myk
4 ss finhakket frisk dill, eller mer
1 egg
1 ss maizenna
Smak til med salt og pepper og bland godt sammen
La det hele stå og sette seg i ca 20 min
Form kaker etter ønsket størrelse med skje dyppet i vann
Stek i edruelige mengder smør/ghee eller cocosa på medium varme.
Du kan servere fiskeburgerne i burgerbrød, eller til en salat, eller som en traust norsk potetmiddag med råkost, eller sammen med hva du måtte ønske. Sannsynligheten er også stor for at de blir spist opp lenge før tilbehøret er ferdig.