FERMENTERT GRØNNSAKSJUICE ER RASENDE SUNT I MIN VERDEN OG VELDIG GODT
Dette trenger du:
5 mellomstore rødbeter
1 pakke stangselleri
1 squash
2 gulrøtter
1 sitron
Kjør alle ingrediensene gjennom juiceren og ha den ferdige juicen over i et glass. Tilfør 1ts salt om du ikke har en startkultur. Eller du har i 2 ss vannkefirkorn eller 1 dl myse. La det stå under tett lokk på kjøkkenbenken for melkesyregjæring i minst 2 dager. Jeg begynner å drikke på den etter et par dager og lar den stå og gjære videre til glasset er tomt. Blir surere for hver dag som går.
Bruker du vannkefirkorn, må du kaste dem i etterkant da de ikke tåler belastningen og besvimer av den tøffe jobben det er å melkesyregjære grønnsaker.
Over ser du bilde av vannkefirkorn i sukkervann. Jeg har ikke vannkefirkorn til å dele, men de kan kjøpes HER!
Myse får du ved å sile syrnet upasteurisert melk (kefir, surmelk, tjukkmelk, yoghurt) gjennom et tett klede. Den klare væsken kan brukes til å pangstarte melkesyregjæringen.
Husk at du også kan få i gang en fin gjæringsprosess ved å bare bruke salt.
Om du ønsker å lære mer om fermentering, sjekk ut onlinkursene mine i nettbutikken.